Den nye bemaling af A380'eren hos det portugisiske wetleasing-flyselskab HiFly. Foto: HiFly

HiFly lander første kunde til A380

Det portugisiske wetleasing-flyselskab HiFly har netop fundet sin første kunde til dets nye Airbus A380, der blev vist frem under Farnborough Airshow i sidste uge.

For lidt over to uger siden modtog HiFly sin første af foreløbig to Airbus A380-fly, og nu har wetleasing-selskabet landet den første kunde til megaflyet.

Der var ifølge administrerende direktør i HiFly, Paulo Mirpuri, to kunder med i opløbet om at leje verdens største passagerfly. Et veletableret europæisk flyselskab, der ønsker at operere sin første A380 over Atlanterhavet, og et østasiatisk flyselskab, der i forvejen har én A380 i sin flåde. Det skriver mediet Skift.

Valget er faldet på den europæiske kandidat, melder AviTrader, men det er endnu ikke meldt ud, hvilket flyselskab der er tale om. Flyselskabet vil modtage flyet den 1. august.

”Vi mener, at der er et stort potentiale for A380. Det er et godt fly til lufthavne med høj densitet, hvor slottider er begrænsede og ikke let kan tilføjes. Vores kunder ønsker et fly, der kan flyve flere passagerer,” har Paulo Mirpuri udtalt ifølge Skift.

Af velkendte europæiske kunder har HiFly blandt andet haft Norwegian, SAS og Air Greenland, ligesom selskabet også har lejet fly ud til kunder over det meste af verden. Men det er altså stadig en velbevaret hemmelighed, hvilket selskab der fremover skal operere HiFlys nye A380er.

Mærkbar interesse for A380
A380-flyet, som HiFly har modtaget, har registrering 9H-MIP, er 10 år gammelt og har tidligere fløjet for Singapore Airlines. Flyet skal flyve på langdistanceruter hen over sommeren med mulighed for forlængelse hen i vinterhalvåret.

Da HiFly for kort tid siden introducerede wetleasing-markedet for den allerførste A380, var der straks en stærk interesse for at leje flyet. Adskillige selskaber har angiveligt vist interesse for at få A380eren.

HiFlys nye A380-fly bliver drevet frem af motorer af mærket Rolls-Royce Trent 900. Dobbeltdækkerflyet har plads til 471 passagerer fordelt på tre klasser. I underetagen er der First Class med 12 sæder og Economy Class med 311 sæder. På øverste dæk er der plads til 60 passagerer på Business Class og 88 passagerer på Economy Class.

Overvejer flere A380ere
Inden for nær fremtid modtagaer HiFly den næste A380, som dermed fordobler antallet af denne model hos det portugisiske flyselskab. Planen er, at det ene fly skal lejes ud i et helt år, mens det andet skal lejes ud på sæsonbasis. Leasing-kontrakter har som regel en varighed af én måned til to år.

Paulo Mirpuri har i et interview løftet sløret for, at HiFly påtænker at erhverve sig yderligere to-fire A380-fly, hvis flyselskabet oplever succes med de to første. Dette afhænger naturligvis af, hvor mange A380 der sendes tilbage i markedet fra de enkelte flyselskaber verden over.

Torsdag i sidste uge var HiFlys første A380er på visit hos Farnborough Airshow 2018. De tusindvis af forventningsfulde tilskuere så flyet ankomme med den helt nye bemaling med teksten “Save the Coral Reefs” som støtte til korelrev verden over.

HiFly har primært Airbus A330- og A340-fly i sin flåde, og flyene bliver altså lejet ud til kunder på midlertidig basis. Wetleasing-flyselskabet har hovedbase i Beja Airport i Lissabon.

 

Relaterede artikler:

Hifly modtager to Airbus A380

Fjerde europæiske flyselskab får A380

Første to A380´ere skal hugges op

Hifly får A380´ere

Farnborough – dag 4: Så kom A380eren alligevel