Hundegøen tvang Lufthansa-fly til landing

Et Airbus A321-fly fra Lufthansa på vej fra Istanbul til Frankfurt måtte vende om, da piloterne hørte hundegøen om bord på flyet.

Luftfarten er en forunderlig verden med alvorlige, men også nogle gange morsomme episoder.

En af de sidstnævnte fandt sted i søndags, da et Lufthansa A321-fly var under opstigning fra Istanbul Atatürk Lufthavn med kurs mod Frankfurt.

Under opstigningen hørte piloterne en usædvanlig lyd, der mindede umiskendeligt om hundegøen. Netop den type lyd kunne indikere en hydraulisk fejl, hvorfor opstigningen blev afbrudt i en højde på 7.300 meter.

Piloterne vendte om, og omkring 55 minutter senere var flyet tilbage på jorden i Atatürk-lufthavnen, skriver Aviation Herald.

Hunde i lastrummet
Det viste sig sidenhen, at der ikke var årsag til bekymringer omkring hydrauliske fejl. I lastrummet befandt sig to hunde, og den transportkasse, som de opholdt sig i, var ikke blevet ordenligt fastgjort, hvilket havde skabt lidt uro blandt de logrende væsener.

Herefter blev transportkasse og containere fastgjort, så Lufthansa-flyet atter kunne sætte kursen mod Frankfurt, hvor flyet landede med en forsinkelse på seks timer og 40 minutter.

I pilotkredse er det almindeligt kendt, at en hydraulisk fejl, der påvirker den såkaldte PTU (Power Transfer Unit, red.), lyder akkurat som gøende hunde med sit karakteristiske “woof, woof, woof.“

Fra redaktionen har vi blot tilbage at spørge: “Who let the dogs out, woof, woof, woof, woof?“ Hittet fra Baha Men kunne meget passende indgå i piloternes træning.