En MD-82 fra det dominikanske lavprisflyselskab Red Air havarerede ved en landing i Miami International Airport. Foto: Miami Dade Emergency Services

Hurtig redningsaktion efter flyhavari i Miami

Redningsfolkene var hurtigt fremme, da en MD-82 brød i brand i forbindelse med en landing i Miami. Passagererne blev evakueret via nødslisker, og kun få personer kom lettere til skade.

Miami International Airport i den amerikanske delstat Florida var tirsdag udsat for en yderst alvorlig hændelse.

Et fly af typen McDonnell Douglas MD-82 var af sted på rute L5203 fra Santo Domingo Las Américas International Airport i Den Dominikanske Republik og til Miami-lufthavnen. Flyet fra det dominikanske flyselskab Red Air havde gennemført en fin tur indtil landingen klokken 17.37 lokal tid på bane 09.

Flyet, der havde registrering HI1064, satte hjulene på landingsbanen, da det venstre landingsstel pludselig gav efter. Flykroppen faldt derfor ned på asfalten, og kontroltårnet i Miami International Airport udsendte straks havarisignal, mens øvrige fly på indflyvning blev bedt om at lave en go-around. Det skriver The Aviation Herald.

MD-82’eren skred ud fra banen, hvor det stoppede, inden der udbrød brand i højre side, hvor der løb brændstof ud fra tanken. Samtlige 130 passagerer blev straks evakueret via nødsliske, og kun tre personer kom lettere til skade og blev kørt på hospitalet. Der var 10 besætningsmedlemmer med på flyvningen.

Brandfolk fremme på under to minutter
I en video fremgår det, at brandslukningsberedskabet var fremme ved det brændende fly på under to minutter efter landingen. Branden blev hurtigt slukket med skum og samtlige personer slap dermed med skrækken ved den alvorlige hændelse.

Red Air har efter hændelsen rapporteret, at den 32 år gamle MD-82’er stødte på tekniske problemer, da det var landet.

Ifølge ADS-B-data befandt flyet sig på centerlinjen af landingsbanen, indtil det kom under 80 knob (148 kilometer i timen, red.). Herefter svingede det til venstre ud på et grønt område mellem bane 09/27 og bane 12/30. Flyet ramte en antennemast og standsede kort før bane 12/30.

”Jeg troede, jeg skulle dø”
Den amerikanske havarikommission, NTSB, har indledt en undersøgelse af hændelsen i Miami International Airport. Ifølge det amerikanske medie CNN har havarikommissionen sikret både Flight Data Recorder og Cockpit Voice Recorder, der er kendt som flyets to sorte bokse. De vil blive transporteret til et laboratorium i Washington D.C.

Flyet vil blive flyttet til et andet sted for videre undersøgelse, hvor efterforskere blandt andet skal undersøge flyets kabine.

Det amerikanske medie WSVN har talt med en række passagerer, der var om bord på det ulykkesramte fly fra Red Air. ”Jeg troede, jeg skulle dø. Alle vinduer var knust. Jeg begyndte at løbe og hop af sted, og jeg troede, flyet ville eksplodere,” lød det blandt andet fra en passager ved navn Paola Garcia.

Flyselskabet Red Air blev grundlagt som et lavprisflyselskab i 2020 med fokus på fritidssegmentet. Hovedbasen er i Santo Domingo Las Américas International Airport, og flåden består – efter hændelsen i Miami – nu af én MD-81 og to MD-82 med en gennemsnitsalder på 31 år.

 

Relaterede artikler:

Passager forlod flyet ad nødudgangen 

Passagerfly i brand i Chicago-lufthavn

Landingsstel kollapsede på Icelandair-fly