En Boeing 737 MAX 8 fra American Airlines. (Foto: PJS2005, CC 2.0)

Passager forlod flyet ad nødudgangen 

En 33-årig mandlig passager på et fly fra Colombia valgte at spadsere en tur hen over vingen, da han forlod flyet ved ankomsten til Miami International Airport. 

Et fly fra American Airlines var lige landet i lufthavnen i Miami og holdt parkeret ved gaten, da en 33-årig mand af endnu ukendte årsager åbnede en nødudgang og sprang ud på vingen.

Da sikkerhedspersonalet ankom til flyet, hoppede manden ned fra vingen og bad om hjælp. Han fortalte personalet, at han var i fare, fortæller tv-kanalen local10.com.

Hændelsen fandt sted den 29. september, og passageren blev tilbageholdt og taget i forvaring af det amerikanske told- og grænsepoliti. Der er tale om en 33-årig amerikansk statsborger.

Forsøgte at flygte
Mens han var varetægtsfængslet, fortalte manden, at han følte sig syg, og han blev derfor kørt til Jackson Memorial Hospital i Miami for at blive tjekket. Undervejs forsøgte han uden held at flygte, lyder det i en meddelelse fra politiet.

Ifølge myndighederne forårsagede hændelsen ingen forsinkelser, og alle de andre passagerer i flyet kunne gå fra borde uden problemer.

Beklager over for passagererne
Efterfølgende udsendte American Airlines denne meddelelse:

”Vi er bekendt med en hændelse, der involverede en passager ombord på American Airlines fly 920 fra Cali, Colombia (CLO) til Miami (MIA). Mens passagererne forlod flyet ved gaten, åbnede en passager en nødudgang og hoppede ud på vingen. Passageren blev straks tilbageholdt af sikkerhedspersonalet. Alle andre passagerer forlod flyet helt normalt. Vi takker vores teammedlemmer for deres professionalisme og beklager generne overfor vores kunder.”

Flyet, der var en Boeing 737 MAX 8 med plads til 172 passagerer, lettede fra  Alfonso Bonilla Aragon International Airport i columbianske Cali kl. 14.43 og landede i Miami International Airport kl. 19.16.

Mange uheldige episoder i 2021
Der er syv ugentlige afgange med American Airlines mellem de to byer. Cali, eller Santiago de Cali som er byens fulde navn, er en by i den vestlige del af Colombia med lidt over to millioner indbyggere. Cali, der er landets tredjestørste by, er en vigtig industri- og handelsby.

Federal Aviation Administration (FAA) har i år rapporteret om en voldsom stigning i antallet af episoder med ustyrlige passagerer.  Ifølge nbcnews.com har der været 4.500 rapporter om den slags siden begyndelsen af ​​året. I et normalt år oplever FAA et sted mellem 100 og 150 tilfælde af dårlig passageradfærd.

 

Relaterede artikler:

Uregerlig flypassager spændt fast med gaffatape

Urolig passager tvang fly til at gå ned

Kvinde sprang ud af nøddør