Fly og besætningsmedlemmer fra Iberia, British Airways og Qatar Airways. (Foto: Qatar Airways | PR)

Iberia bliver del af samarbejde mellem flyselskaber

Fremover vil Iberia rykke tættere sammen med British Airways og Qatar Airways gennem et fælles samarbejde, og på den baggrund vil det spanske flyselskab lancere ny rute senere i år.

I tillæg til at begge flyselskaber er medlemmer af oneworld-alliancen, har British Airways og Qatar Airways i løbet af de seneste par år etableret et tættere samarbejde, hvor selskaberne via en codeshare-aftale har flere end 60 lande på det fælles rutekort.

Nu udvides samarbejdet yderligere, da Iberia, der ligesom de to andre også et oneworld-selskab, bliver en del af det. Udover at de tre selskaber er medlemmer af samme luftfartsalliance, er Iberia og British Airways begge ejet af koncernen International Airlines Group, som Qatar Airways har aktiemajoriteten i.

Det tættere samarbejde kommer blandt andet til udtryk ved, at det spanske selskab senere i år lancerer en helt ny rute.

Justerer også fordelsprogram
Med start den 11. december vil Iberia flyve mellem Madrid Barajas International Airport og Hamad International Airport i Doha. Flyvningerne vil foregå i et Airbus A330-200 fly med 288 sæder, der er konfigureret med 19 på Business Class og 269 på Economy.

Den nye rute vil blive befløjet en gang dagligt af Iberia, mens Qatar Airways har to daglige flyvninger mellem de samme lufthavne. Antallet af destinationer, som er en del af det fælles samarbejde, er vokset til 200 efter, at Iberia også er blevet en del af det, oplyser Qatar Airways.

Det kommer også til at påvirke medlemmer af det spanske flyselskabs fordelsprogram Iberia Plus. Disse bliver nemlig sidestillet med de passagerer, som benytter sig af enten British Airways Executive Club eller Qatar Airways Privilege Club.

Det vil sige, at medlemmerne af alle tre fordelsprogrammer fremover vil optjene de såkaldte Avios, som er navnet på den valuta, der benyttes. Disse vil desuden kunne blive overført mellem de forskellige konti således, at Avios optjent på Iberia-flyvninger vil kunne benyttes til at opnå fordele hos et af de to andre flyselskaber.

Vil højne kvaliteten
Fernando Candela, der er koncernchef hos Iberia, fortæller, at lanceringen af den nye rute flugter godt med de ambitioner, der er for turismen i Spanien.

”Gennem hubs i London og Doha vil vi nu bygge bro til flere end 200 destinationer i Asien, Australasien, Mellemøsten og Afrika, hvilket vil resultere i flere valgmuligheder for de rejsende. Vores land ønsker at højne kvaliteten af vores turisme, og ruten mellem Madrid og Doha er et skridt i den retning.”

Koncernchef Sean Doyle fra det britiske flyselskab er tilfreds med, at Iberia nu også bliver en del af samarbejdet.

”Sidste år udvidede vi vores samarbejde med Qatar Airways med yderligere 42 lande, og det er en stor glæde for mig, at det nu vokser endnu mere, når vi får Iberia med ombord. Det bidrager til, at vi kan tilbyde vores kunder endnu flere valgmuligheder.”


Relaterede artikler:

USA giver millionbøde til British Airways

Qatar Airways øger fra Skandinavien

Atter overskud hos IAG