Et af Iberias eksisterende Airbus A320-fly. Foto: Mark Harkin / Wikimedia Commons.

Iberia giver sig selv nye fly i fødselsdagsgave

Ved fejringen af selskabets 90 års fødselsdag afslørede Iberias koncernchef, at selskabet har været på flyindkøb.

Hvis man som fødselar synes, at andres gaver ikke er helt hvad man ønskede sig, så kan man give sig selv en gave. Det var lige hvad det spanske flyselskab Iberia gjorde, da de onsdag fejrede sin 90 års fødselsdag.

Og hvad gør et flyselskab mere glad end ny fly? Sandsynligvis ganske få ting. Nye fly var da også hvad Iberias administrerende direktør Luis Gallego havde med, da han talte for medarbejdere og samarbejdspartnere ved et arrangement i Spaniens hovedstad Madrid.

Iberia har således bestilt 20 Airbus A320neo-fly, der skal være med til at modernisere Iberia’s kort- og mellemdistanceflåde. Flyene vil blive leveret fra første halvdel af 2018 til 2021. Den samlede listepris for de 20 fly er omkring 12,5 mia. kroner. Men Iberia skriver selv i en pressemeddelelse, at moderselskabet International Airlines Group sandsynligvis har forhandlet sig frem til en fordelagtig og langt lavere pris.

Ekstra passagerkomfort
Ordren følger i hælene på Iberia’s igangværende modernisering langdistanceflåden, der startede i 2013. 39 nye fly vil komme ind i flåden frem til og med 2021, herunder 16 nye Airbus A350-900 fly. Iberia modtager de første eksemplarer af den flytype næste år.

Den nye A320neo repræsenterer ifølge Iberia et stort fremskridt i brændstoføkonomi, reducerede emissioner og lav støj. De større A350-900’er kombinerer ekstra passagerkomfort med maksimal driftseffektivitet, pointerer Iberia.

Airbus kunne godt have brugt ordren fra Iberia i forrige uge. Her blev den europæiske flyproducent sat fuldstændig til vægs ved Paris Air Show af sin amerikanske konkurrent, Boeing. Med en byge af ordrer på selskabets Boeing 737 MAX-fly vandt Boeing suverænt det ordrekapløb, der altid er mellem de to rivaliserende flyproducenter.

Relancerer luftbro
Iberias passagerer får på sigt naturligvis gavn af de nye fly. Men Luis Gallego havde også en gave med til passagererne her og nu. Den 19. juli relancerer Iberia nemlig sin ”luftbro” mellem Spaniens to største byer, Madrid og Barcelona, med yderligere fordele for kunderne.

Udover ”åbne billetter” på ruten, så vil kunderne også være i stand til at bestille en bestemt flyafgang, ændre eller annullere deres reservation.

Billetter kan reserveres og købes, ligesom boardingkort kan udstedes, på Iberia.com eller via flyselskabets mobile app. På den måde kan passagererne gå direkte til deres gate, hvis de ønsker det. Flypassagererne vil fortsat kunne bruge dedikerede faciliteter i både Madrid og Barcelona, hvor de kan tjekke ind op til 15 minutter før afgangstidspunktet. Altså sammen for at gøre det så let som muligt at tage ”luftbroen” mellem de to byer på en strækning, hvor flyene konkurrerer med højhastighedstog.

Sammen med søsterselskabet Vueling tilbyder Iberia fremover 26 daglige afgange i hver retning.

Mest punktlige flyselskab
Iberia er det førende luftfartsselskab på ruter mellem Europa og Latinamerika, og det flyver til 123 destinationer i 48 lande i Europa, Amerika, Afrika, Mellemøsten og Asien. Sammen med dets datterselskab Iberia Express og dets franchisepartner Iberia Regional / Air Nostrum opererer det omkring 600 fly hver dag med en flåde på ca. 135 fly.

Iberia var verdens mest punktlige flyselskab i 2016, ifølge Flightstats. Flyselskabet er medlem af oneworld-alliancen, der opererer mere end 14.000 daglige flyvninger til ca. 1000 destinationer i mere end 150 lande.

 

 

Relaterede artikler:

Første Iberia-fly med Premium Economy

KLM og Iberia deler punktligheds-titel