En Boeing 737 MAX fra Icelandair. (Foto: Icelandair/Facebook)

Icelandair flyver egne bagagefolk til Schiphol

Icelandair har siden fredag i sidste uge fløjet egne bagagefolk til en presset Amsterdam Schiphol Airport for at sikre, at passagerernes kufferter kommer med til Island.

Den kaotiske situation med overfyldte terminaler og flyforsinkelser i Amsterdam Schiphol Airport betyder nu, at et flyselskab tager sagen i egen hånd.

Således får lufthavnen nu hjælp fra uventet kant, da Icelandair sender egne bagagefolk med flyene fra Keflavik International Airport ved Reykjavik til Amsterdam-storlufthavnen. Dette for at sikre, at flyselskabets passagerer på ruten får deres bagage med til Island. Det skriver det islandske medie RÚV.

Amsterdam Schiphol er blandt de europæiske lufthavne, der kæmper med personalemangel for at kunne håndtere de mange passagerer, der er vendt tilbage efter coronapandemien. Manglen på ansatte betyder blandt andet, at flere passagerer tilsyneladende slet ikke får deres bagage med til destinationen.

Besætningsmedlemmer har hjulpet til
Ifølge Icelandair er bagagesituationen særligt slem i Amsterdam Schiphol, og derfor har flyselskabet reageret ved at sende eget personale til Holland. Her skal de hjælpe med at læsse og losse kufferter fra Icelandair-flyene.

Det islandske flyselskab har gjort alt, hvad det kan, for at minimere forsinkelserne fra Amsterdam, oplyses det. Besætningsmedlemmer på flyene har sågar efter eget initiativ bidraget med at læsse bagage på flyene. Og nu har Icelandair altså reageret yderligere.

”Vi har også selv sendt folk ud for at udjævne de bagageproblemer, der er dukket op. Siden i fredags har vi tilføjet to bagagefolk til vores besætning til Amsterdam for at sætte fart på tingene og få flyene af sted til tiden,” siger Ásdís Ýr Pétursdóttir, pressemedarbejder hos Icelandair, til RÚV.

Hun oplyser videre, at der var var bagagefolk fra Icelandair med på alle flyvninger til Amsterdam fredag, lørdag og søndag i sidste uge. Initiativet har været en succes, og derfor fortsætter flyselskabet med at sende egne folk til Schiphol resten af indeværende uge.

Overvejer også egne bagagefolk i andre lufthavne
Icelandair har i øjeblikket to daglige afgange fra Keflavik til Amsterdam, og der anvendes både Boeing 737 MAX, Boeing 757 og Boeing 767. Selskabet vil i slutningen af ugen revurdere situationen med at sende bagageansatte til Amsterdam.

”Vi bliver nødt til at se, hvordan det udvikler sig, og om vi fortsætter det – og måske endda til andre destinationer. Vi forsøger at finde måder at reducere virkningerne af disse forsinkelser og minimere vores passagerers forstyrrelser på rejsen,” forklarer Ásdís Ýr Pétursdóttir.

Situationen med personalemangel i Amsterdam Schiphol er så alvorlig, at lufthavnen er blevet nødt til at reducere antal daglige passagerer i juli med 13.500. I august vil lufthavnen kunne håndtere maksimalt 73.000 dagligt afrejsende passagerer, hvilket vil være flere end i juli.

 

Relaterede artikler:

Sådan vil Schiphol løse sommerens udfordringer

Kapaciteten i Schiphol skal sænkes med 11 procent

Regulært trafiksammenbrud i Amsterdam-Schiphol