Boeing 757-300 fra Icelandair i Københavns Lufthavn. (Arkivfoto: © Thorbjørn Brunander Sund | Danish Aviation Photo)

Icelandair til seks nordiske destinationer i 2021

Icelandair forventer kun at flyve en halv snes destinationer i den kommende vinter, men i sommeren 2021 er der planlagt flyvninger til 32 destinationer, inklusive København og Billund.

Der er ikke mange Icelandair-fly på afgangstavlerne i Keflavik International Airport i øjeblikket. COVID-19-pandemien har medført omfattende rejserestriktioner, der rammer Icelandair hårdt som et internationalt flyselskab.

I det kommende vintertrafikprogram, der træder i kraft på søndag, er det indtil videre planen kun at flyve til 11 destinationer, hvilket er Amsterdam, Berlin, Boston, Frankfurt, København, London-LHR, München, Oslo, Paris-CDG, Stockholm og Zürich. Dette kan dog blive ændret løbende i takt med ændringer i restriktioner og efterspørgsel.

Til gengæld er der større optimisme for sommertrafikprogrammet, der indledes den 28. marts 2021. Her har Icelandair planlagt flyvninger til 22 europæiske destinationer samt 10 destinationer i Nordamerika. Det er alle gammelkendte destinationer med undtagelse af Tenerife, der er ny destination på rutekortet.

Icelandair oplyser, at sædeudbuddet i sommertrafikprogrammet vil være 25 til 30 procent lavere end den udbudte kapacitet i den tilsvarende periode i 2019 før coronapandemien. 

Godt forberedt til 2021
På Icelandairs rutekort for 2021 er der genvalg til både København og Billund, mens Oslo, Bergen, Stockholm og Helsinki også hører til blandt de seks nordiske destinationer.

For rejsende fra Europa, der gør sig forhåbninger om at kunne flyve til Nordamerika via Island, vil Icelandair kunne tilbyde ruter til Boston, Chicago, Denver, Minneapolis, New York, Seattle og Washington D.C. i USA samt Montreal, Toronto og Vancouver i Canada.

“På trods af vanskelige forhold på grund af COVID-19-pandemien er det vigtigt at kigge på fremtiden og være godt forberedt på at handle, så snart situationen i verden forbedres. Vores sommertrafikprogram for 2021 afspejler dette. Vi er forpligtet til at levere effektive flyforbindelser til og fra Island samt attraktive muligheder over Atlanterhavet,” siger koncernchef Nils Bogason i en pressemeddelelse.

Hos Icelandair understreger man samtidig, at selskabet har en fleksibel reservationspolitik. Det betyder, at passagererne i tilfælde af aflysninger ombookes til andre Icelandair-afgange eller til rejser med partnerflyselskaber uden ekstra omkostninger. Herudover tilbyder Icelandair alle passagerer frit at kunne ændre reservationerne uden gebyrer.

 

Relaterede artikler:

Icelandair: Fly på jorden indtil 2023

Icelandair er tilbage i Københavns Lufthavn

Icelandair planlægger reduceret sommerprogram