Boeing 757-300 fra Icelandair i Københavns Lufthavn. (Arkivfoto: © Thorbjørn Brunander Sund | Danish Aviation Photo)

Icelandair er tilbage i Københavns Lufthavn

De første Icelandair-fly fra Keflavik-lufthavnen ved Reykjavik landede mandag i Københavns Lufthavn. I den kommende højsæson planlægges flyvninger fra både København og Billund.

Mandag kort før kl. 13.00 landede en Icelandair Boeing 757-200 som rutenummer FI204 i Københavns Lufthavn som det første fly efter en tre måneders nedlukning som følge af COVID-19-pandemien. Blot 10 minutter senere fulgte endnu et fly, og dermed var flytrafikken mellem Island og Danmark for alvor skudt i gang igen.

Icelandair arbejder tæt sammen med Keflavik International Airport om sikre, at turister og forretningsfolk trygt og sikkert kan rejse frem og tilbage mellem de to nordiske lande.

“Vi har introduceret en række nye foranstaltninger hos Icelandair som forberedelse til de første uger med flyvning efter COVID for at sikre, at alle passagerer er sikre og har det godt med at flyve med os,” siger Birna Osk Einarsdottir, kommerciel direktør i Icelandair.

Ansigtsmasker og ekstra rengøring
Det vil være obligatorisk for passagererne at bære ansigtsmaske eller mundbind, mens man befinder sig i Icelandair-flyene, der før afgang er blevet grundigt rengjort og afsprittet. Således vil skærme, sikkerhedsseler og spænder, borde, armlæn, vinduesskærme, lyskontakter, luftcirkulationskontroller, hovedstøtter, bagagehylder og toiletter være desinficeret.

Det understreges fra Icelandair side, at flyene er udstyret med de såkaldte HEPA-filtre, hvilket bidrager til god luftforsyning. Luften i kabinen kabinen vil ikke være cirkuleret længere end to til tre minutter ad gangen.

Endelig gør Icelandair opmærksom på, at der vil være begrænset servering på selskabets flyrejser, og at der vil blive udleveret vandflasker før afgang.

Op til tre daglige afgange
Icelandair starter ud med  en ni ugentlige afgange mellem København og Keflavik, hvilket fordeler sig med daglige flyvninger suppleret af en ekstra afgang på torsdage og søndage.

Allerede fra den 29. juni skrues der op til 15 ugentlige afgange, idet der flyve to gange dagligt både torsdag, fredag, lørdag og søndag. I højsæsonen, der starter den 6. juli vil Icelandair flyve tre gange dagligt mellem København og Keflavik.

Selvom Icelandair tidligere har meldt ud, at man vil suspendere sæsonruten fra Billund til Keflavik, så er det alligevel lykkedes at få den jyske lufthavn med i første bølge efter coronakrisen. Således vil det være muligt at flyve direkte fra Billund til Keflavik fredag den 10. juli og herefter to gange om ugen i resten af højsæsonen.

 

Relaterede artikler:

Icelandair fløj 100 passagerer om dagen

Icelandair planlægger reduceret sommerprogram

Icelandair taber 1,4 milliarder kroner i første kvartal