En ATR 42-300 fra DAT. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Igen forbindelse til CPH fra Karup

Fra midten af august er det igen muligt at flyve fra Midtjyllands Lufthavn i Karup til Københavns Lufthavn med flyselskabet DAT.

Fra den 16. august bliver det igen muligt at flyve med DAT fra Midtjyllands Lufthavn til København og retur. Ruten mellem Midtjylland og København har været lukket ned og startet op i flere omgange på grund af coronapandemien.

“Ruten har være på standby i flere omgange, og derfor vil jeg gerne slå fast, så ingen er i tvivl, at ruten mellem Midtjylland og København starter igen fra den 16. august. Danmark vender retur til en mere normal tilstand, efter at flere og flere er færdigvaccineret mod corona,” siger Jesper Rungholm, administrerende direktør i DAT.

Behov for forbindelsen
“Efterspørgslen på at komme hurtigt og nemt til København er stigende. Vi ved, der er et behov for en hurtig forbindelse til København, da vi tidligere har fløjet op til 10 daglige afgange,” siger han.

“Men al opstart er svær efter flere måneders nedlukning. Det er dog yderst vigtigt, at vi forholdsvis hurtigt får stablet en rentabel rute på benene, da der ikke er økonomi til at flyve med halvtomme fly,” fortsætter han.

Ved hvor vigtigt det er
Lufthavnschefen i Midtjyllands Lufthavn, Frans Bjørn-Thygesen, glæder sig til, at Midtjylland igen får en fast forbindelse til hovedstaden.

“Der har været meget stille, og vi ser frem til at byde vores mange pendlere og erhvervskunder velkommen tilbage og få flere rejsende igennem lufthavnen. Vi ved, hvor vigtigt det er for virksomhederne i regionen at komme hurtigt frem og tilbage på ruten.”

En til to afgange om dagen
Ruten startes med en til to daglige afgange på hverdage, og i weekenderne flyves der om søndagen fra både Midtjylland og København.

Fra uge 36 er der tre daglige afgange mellem Midtjylland og København samt to afgange om søndagen. Det samme er gældende fra København til Midtjylland.

Ruten vil blive fløjet med et ATR 42-fly med plads til 46 passagerer. Flyvetiden er 50 minutter.

 

Relaterede artikler:

Usikker fremtid for Karup-indenrigsrute

DAT lukker Karup-rute for tredje gang på et år

DAT gør endnu et forsøg med Karup-rute