ATR72-600 (Foto: Aarhus Lufthavn)

Indenrigstilbagegang i Aarhus

Fortsat fremgang i antallet af udenrigsrejsende kan ikke opveje nedgang i indenrigs- og charterrejsende i Aarhus Lufthavn.

Efter fire måneder med beskeden fremgang i antallet af indenrigsrejsende, så gik det den modsatte vej i august måned i Aarhus Lufthavn, som har en enkel indenrigsrute til Københavns Lufthavn betjent af SAS.

I august rejste 14.242 passagerer mellem Aarhus og København. Det er en tilbagegang på 4,7 procent i forhold til samme måned sidste år. En del af forklaringen skal formentlig findes i at mange virksomheder og forretningsrejsende først for alvor var oppe i omdrejninger igen i midten af august. Omvendt kan man argumentere for, at det samme var tilfældet sidste år.

Samlet set kunne Aarhus Lufthavn nøjes med at notere sig en tilbagegang på 1,4 procent i forhold til august sidste år, idet 27.351 passagerer gik gennem terminalen på Djursland.

Plads til to ruter
Det er fortsat udenrigstrafikken, der trækker det positive læs i lufthavnens passagerstatistik. Således rejste 26,8 procent flere mellem Aarhus og det store udland i august i forhold til samme måned sidste år. I alt 11.327 passagerer fløj med fly fra Sun-Air, SAS og Ryanair på udenrigsruter til og fra Aarhus Lufthavn. Fremgangen kan blandt andet forklares med effekten af den rute til Stockholm Arlanda, som SAS åbnede i oktober sidste år.

Sun-Air drev og driver fortsat en parallelrute mellem Aarhus og Stockholms citylufthavn Bromma. Men efterspørgslen er så stor, at der tilsyneladende er plads til to Stockholm-ruter. Til gengæld har SAS-ruten formentlig stjålet passagerer, som tidligere rejste med SAS via Københavns Lufthavn.

Mens udenrigsruterne havde knap 2.400 flere passagerer, så var der i august mere end 2.000 færre charterrejsende i august sammenlignet med samme måned sidste år. Således rejste 1.538 passagerer på charterferie fra Aarhus Lufthavn i august. Det er 56,8 procent færre rejsende end i august sidste år.

 

 

Relaterede artikler:

Glæde over afklaring i aarhusiansk lufthavnssaga

Billund vil være Aarhus-lufthavn

Ny SAS-rute redder første halvår for Aarhus Lufthavn

Indenrigsflugt fra Aarhus Lufthavn

Aarhus: Nu er bunden nået