Coronapas. (Foto: Travelmedia Nordic | Placeit)

Indfører obligatorisk coronapas på alle flyvninger

Nordic Seaplanes, der flyver mellem Aarhus Havn og Københavns Havn, vil fra den 12. november stille krav om gyldigt coronapas for selskabets passagerer.

Når man flyver mellem Aarhus Havn og Københavns Havn med vandflyene fra Nordic Seaplanes, behøver man ikke at bruge mundbind. Det mundbindskrav, som man kender fra andre flyselskaber i international trafik, har ikke været gældende i flere måneder hos vandflyselskabet.

Til gengæld skal de rejsende fremover vise gyldigt coronapas, når der checkes ind til flyet. Ordningen vil blive indført fra fredag den 12, november parallelt med de steder på landjorden, hvor myndighederne nu også stiller krav om coronapas for at undgå yderligere smittespredning med COVID-19.

“Vi har valgt at lave disse foranstaltninger, da man sidder tæt i kabinen, og vi tror, at langt de fleste af vores kunder sætter pris på denne ekstra coronasikkerhed,” udtaler Lasse Rungholm, der er administrerende direktør for Nordic Seaplanes.

Forventer ikke passagertab
Selskabet har de seneste dage været i gang med at orientere de faste kunder, så de kunne forberede sig på kravet. Der kunne nemlig være tilfælde, hvor nogle kunder allerede har bestilt billet til vandflyruten, og som ikke måtte ønske at fremvise coronapas.

Men Nordic Seaplanes ledelse forventer ikke, at det vil påvirke antallet af bookinger. “Tværtimod,” lyder det fra Lasse Rungholm.

“Fra vi indsatte fly nummer to i august til nu, kan vi konstatere en massiv fremgang, og vi har sat passagerrekord i både august, september og oktober,” uddyber Nordic Seaplanes-direktøren.

Det er den første indenrigsflyrute i Danmark, der indfører krav om coronapas. For nylig blev mundbindene droppet på samtlige danske indenrigsruter hos både SAS, Norwegian, DAT og Alsie Express.

 

Relaterede artikler:

Ønsker hastevedtagelse af EU-coronapas

Coronapas: SAS og lufthavne ønsker international model

Danmark skal have et digitalt coronapas