Dubai International Airport. (Foto: Dubai Airports/PR)

International lufthavn på nedsat kapacitet i 45 dage

En af de to baner i Dubai International Airport lukkes midlertidigt. Det betyder, at der sker ændringer i flytrafikken til og fra emiratet, når arbejdet går i gang senere på foråret.

Sidste år var Dubai International Airport for ottende år i træk verdens travleste lufthavn, når man måler på antallet af internationalt rejsende passagerer. Flytrafikken tærer dog på infrastrukturen, og lufthavnen gør sig i øjeblikket klar til at foretage et større vedligeholdelsesarbejde.

Lufthavnen råder over to baner: En sydlig og en nordlig. Det er den nordlige, der skal renoveres i løbet af foråret, og det resulterer i, at banen bliver lukket i en periode på 45 dage fra den 9. maj og indtil den 22. juni.

Lufthavnens baner vedligeholdes løbende, men det kommende stykke arbejde er mere omfangsrigt. Sidste gang banen blev renoveret i større grad var i 2014, mens den sydlige bane gennemgik en lignende omgang vedligehold i 2019, hvor denne bane også blev lukket i en periode.

Fortsætter driften med nedsat kapacitet
Det oplyses, at det kommende vedligeholdelsesarbejde er nødvendigt for at sikre, at flyvninger til og fra lufthavnen fortsat kan gennemføres både sikkert og effektivt. Derudover har banens stand også betydning for kundeoplevelsen samt den kapacitet, som lufthavnen kan betjene.

At Dubai International Airport råder over to baner, betyder, at trafikken til og fra den store lufthavn ikke droppes helt. Lufthavnen vil fortsat kunne beflyves via den sydlige bane i de 45 dage, hvor arbejdet står på.

Det resulterer dog i, at antallet af flyvninger vil blive nedsat, og en del flyvninger vil derfor blive omdirigeret til emiratets anden lufthavn Dubai World Central. Det sker for at begrænse lukningens konsekvenser for flytrafikken, lyder det fra lufthavnen.

Vil betyde ændringer
Dubai International Airport oplyser desuden, at lufthavnen har varskoet både flyselskaber og passagerer om de kommende omlægninger af flytrafikken. Endnu er det dog småt med håndfaste informationer om, hvad det konkret vil betyde for flyvninger med de enkelte selskaber.

Ifølge tv-stationen Al Arabiya har flyselskabet Gulf Air fra Bahrain allerede meldt ud, at selskabets flyvninger vil blive delt mellem de to lufthavne, og at det vil komme til at påvirke rejseplanen for visse passagerer.

Den midlertidige lukning forventes også at påvirke operationerne hos Emirates, hvis hovedhub er netop Dubai International Airport. Flyselskabet har dog endnu ikke offentliggjort ændringer i trafikprogrammet, men da den sydlige bane blev renoveret i 2019, fik det den konsekvens, at selskabet måtte reducere kapaciteten med 25 procent.

Det resulterede blandt andet i, at Emirates skar antallet af flyvninger mellem Dubai og København ned således, at ruten kun blev fløjet fem gange ugentligt, selvom den normalt blev betjent dagligt.

 

Relaterede artikler:

Dubai-lufthavn genåbner næste forår

Atter daglige flyvninger fra København til Dubai

Dubai International på vej tilbage mod toppen