Boeing 777-300ER fra Emirates under landing i Københavns Lufhavn. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund - Danish Aviation Photo)

Atter daglige flyvninger fra København til Dubai

Fra den 31. oktober flyver Emirates igen hver dag til og fra København. I stedet for den 615-sæders store Airbus A380 bliver det indtil videre den noget mindre Boeing 777, der fast skal betjene ruten.

Når vintertrafikprogrammet træder i kraft den 31. oktober, vil Emirates øge fra fem til syv ugentlige afgange mellem København og Dubai, så der for første gang siden marts 2020 bliver daglig betjening på den populære rute.

Oprindeligt var det planen, at det var en Airbus 615-sæders A380, der skulle genindsættes på ruten, men det er indtil videre udskudt, indtil markedet er stærkt nok igen til at bære et fly af denne type.

I stedet vil Emirates benytte en Boeing 777-300ER i en toklasses konfiguration. Dette fly har plads til 428 passagerer fordelt med 42 i Business Class og 368 passagerer i Economy Class-sektion.

5.992 sæder hver uge
Hos Emirates i Danmark er der glæde over, at man atter er tilbage ved en situation, hvor 70 procent af den oprindelige kapacitet vil blive udbudt i det kommende vintertrafikprogram. Hver uge vil der være 5.992 sæder til salg mod 8.610 før coronapandemien, da A380’erne betjente ruten.

“Vi hilser det velkomment, at Danmark hæver rejserestriktionerne og kravet om at have et anerkendelsesværdigt formål. Det er et stærkt signal om, at grænserne, igen er åbne for alle rejsende, der er vaccineret eller testet negativ. Emirates kvitterer for normaliseringen ved at vende tilbage til den kendte rejseplan med daglig forbindelse mellem København og Dubai,” siger Morten Balk, der er landechef for Emirates i Danmark.

I forbindelse med efterårsferien har Emirates været nødt til at indsætte ekstra afgang for at kunne følge med efterspørgslen, oplyser selskabet.

50.000 passagerer på otte måneder
Der er dog stadig et stykke vej tilbage til normale tilstande. I 2019 var der 330.000 årlige rejsende mellem København og Dubai, og i de første otte måneder af 2021 har der været lige i underkanten af 50.000 passagerer.

Der er dog udsigt til, at der i de kommende vintermåneder vil ske en vækst i trafikken som følge af de lempede rejserestriktioner samt det forhold, at Dubai er en særdeles populær vinterdestination, ligesom transfermulighederne fra Dubai International Airport giver adgang til 120 Emirates-destinationer i en verden, der er ved at åbne sig igen.

 

Relaterede artikler:

100 Airbus A380’ere er forsvundet fra luftrummet

Airbus A380 vender tilbage til Københavns Lufthavn

Emirates vender tilbage til København