Rejsegilde for det nye Multihus i Billund Lufthavn (Foto: © Jonas Fotografi)

Iskoldt rejsegilde i Billund Lufthavn

Billund Lufthavn har fejret rejsegilde på en 6.650 etagemeter stor tilbygning til passagerterminalen, der fremover vil kunne øge gennemstrømningen med 50 procent.

Der var bidende koldt, da Billund Lufthavn fredag holdt rejsegilde på det nye multihus, der er under opførelse ved passagerterminalen.

De frysende gæster, der blev trakteret med håndbajere og svensk pølseret, kunne tage det fremadskridende byggeri i nærmere besigtigelse. Multihuset, der ikke har noget at gøre med kultur- og idrætscentre over hele landet med samme navn, skal rumme både passagerfaciliteter samt en række kontorer og lagerfaciliteter, så der kan frigøres plads til den nuværende terminalbygning.

Tilbygningen til terminalen er nemlig en forudsætning for, at Billund Lufthavn kan fortsætte den vækstrejse, som lufthavnen har været på i mange år.

Anders Nielsen, projekt & udviklingschef, byder velkommen til de inviterede gæster. (Foto: © Jonas Fotografi)

“Det nye multihus i Billund Lufthavn bidrager til at øge kapaciteten i terminalen. Vi har nu 3,5 millioner passagerer om året og som international lufthavn i vækst ønsker vi at udvide anlægget, så vi er beredt til endnu flere passagerer i fremtiden. Samtidig forbedrer vi en række arbejdsprocesser til gavn for lufthavnens mange medarbejdere,” siger projekt & udviklingschef Anders Nielsen.

Øger passagerkapacitet med 50 procent
Der er tale om en bygning på 6.500 etagemeter, der er tegnet af Friis & Moltke i Aarhus i samarbejde med RUM i Horsens. Bygningen, der opføres i totalentreprise af K.G. Hansen & Sønner kommer sammen med ombygningen af terminalen til at koste i alt 137,9 millioner kroner.

Men det betyder til gengæld, at det bliver muligt for lufthavnen at øge kapaciteten fra 1.200 til 1.800 passagerer i timen, når der frigøres plads i terminalen, hvor bagageudleveringen skal udvides, ligesom at der bliver mere plads i restaurant Gastro i afgangshallen.

I multihuset bliver der samtidig plads til kantine, motionsrum, kontorer og andre interne funktioner. Tilbygningen bliver i fire etager, som det også er tilfældet med den nuværende terminalbygning, og der bliver direkte adgang mellem de to bygninger, når de er blevet bygget sammen.

Multihuset og ombygningen af terminalen forventes at blive taget i brug i november 2019.

 

Relaterede artikler:

Fortsat stabil vækst i Billund Lufthavn

Billund Lufthavn udvides

Billund Lufthavn blev fejret