En Airbus A321neo fra det islandske lavprisflyselskab PLAY. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

PLAY præsenterer to første USA-ruter

PLAY har fået alle tilladelser på plads omkring passagerflyvninger til USA, og det islandske lavprisflyselskab kan derfor nu præsentere de to første ruter med åbning i foråret 2022.

I juni i år kom PLAY på vingerne fra basen i Island, og i første omgang har der været fokus på at få det europæiske rutenetværk i gang.

Det har dog hele tiden været planen også at lancere ruter til USA, ligesom WOW air, der gik konkurs i marts 2019, også gjorde fra basen i Keflavik International Airport ved Reykjavik.

PLAY søgte derfor om trafiktilladelse hos de amerikanske luftfartsmyndigheder i august, og disse er nu blevet godkendt. Således har både det amerikanske transportministerium (DOT) og de amerikanske luftfartsmyndigheder, FAA, givet deres velsignelse til det islandske selskabs indtræden i USA.

De to første direkte ruter, som PLAY har programsat til USA, går til Boston Logan International Airport og Baltimore/Washington International Airport. Ruten til Boston åbnes 20. april 2022, og Baltimore/Washington får besøg af de rødmalede PLAY-fly fra 11. maj 2022.

Kan tilbyde i alt 24 destinationer
Kunderne hos PLAY kan dermed nu bestille billetter fra USA via Island til selskabets europæiske destinationer – eller den modsatte vej. I sommertrafikprogrammet for 2022 vil der blandt andet være ruter fra Keflavik til København, Stavanger, Trondheim og Gøteborg samt flere andre destinationer i det øvrige Europa.

Ruterne til USA markerer PLAYs anden fase i forretningsmodellen, og lavprisflyselskabet vil derfor i løbet af 2022 kunne tilbyde flyvninger til i alt 24 destinationer.

På ruterne til USA vil PLAY anvende Airbus A320neo eller 192-sæders Airbus A321neo, som selskabet indtil videre har henholdsvis én og tre af. Der er dog lavet leasingaftaler omkring yderligere A320neo-fly.

”Rejsende rundt om i verden er sultne efter at udforske nye destinationer, og nyere data viser, at næsten to tredjedele af amerikanerne planlægger deres næste ferier med internationale destinationer i højsædet. Vi er stolte af at udvide PLAYs service til USA med ruter til og fra Boston og Baltimore/Washington, D.C., hvilket giver både amerikanske og europæiske rejsende en ny måde at nå ikoniske destinationer på,” siger Birgir Jónsson, administrerende direktør i PLAY.

Ser bort fra regionale danske lufthavne
Mens PLAY har valgt at lancere ruter til to regionale norske lufthavne og én svensk regional lufthavn i sommertrafikprogrammet for 2022, er der ikke udsigt til ruter til vestdanske lufthavne.

PLAY har indtil videre set bort fra Billund Lufthavn, hvortil Icelandair har en sommerrute, ligesom lufthavnene i Aalborg og Aarhus heller ikke har udsigt til en PLAY-rute lige foreløbigt. Dermed vil PLAY udelukkende have én dansk rute i det kommende sommertrafikprogram.

Den eneste rute i Skandinavien, hvor PLAY har direkte konkurrence med Icelandair, er netop den danske rute til Københavns Lufthavn. En rute, hvor også SAS opererer, men hvor markedet er så stærkt, at der formentlig er plads til alle tre flyselskaber.

 

Relaterede artikler:

PLAY søger om tilladelse til USA-flyvninger

PLAY flyver udenom Vestdanmark

Lavprisflyselskab åbner afdeling i Baltikum