Airbus A321neo fra PLAY ved start fra Københavns Lufthavn. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund | Danish Aviation Photo)

PLAY søger om tilladelse til USA-flyvninger

Det islandske lavprisflyselskab PLAY, der debuterede i juni, har søgt de amerikanske luftfartsmyndigheder om trafiktilladelse. Selskabet planlægger USA-ruter fra sommeren 2022.

Da PLAY sendte det allerførste fly på vingerne den 24. juni i år, lå det allerede i kortene, at der skulle startes op med europæiske ruter, hvorefter der i næste fase skulle etableres ruter til USA. Det er idéen bag konceptet, der er kopieret fra WOW air, der gik konkurs i marts 2019.

Nu tager PLAY det første skridt til sit amerikanske eventyr, idet selskabet den 20. august har ansøgt det amerikanske transportministerium (DOT) om tilladelse til passagerflyvninger til USA. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Planen er i sommertrafikprogrammet 2022 at tilbyde ruter fra Keflavik International Airport til den amerikanske østkyst med selskabets 192-sæders Airbus A321neo. 

I ansøgningen til DOT fremhæver PLAY, ifølge routesonline.com, at de nye ruter vil give flere rejsemuligheder og øget konkurrence, hvilket vil gavne rejsende i USA såvel som i Island og hele Europa. Dermed er ansøgningen i tråd med intentionerne i Open Skies-aftalen mellem USA og EU.

Under 10.000 passagerer i første måned
Mens PLAY venter på svaret fra de amerikanske myndigheder, så kan det islandske flyselskab bruge tiden på at finjustere konceptet og udvikle forretningen på de europæiske ruter, herunder ruten til København.

I juli havde PLAY to A321neo i drift og endnu et fly blev leveret den 28. juli. Der var dog god plads i flyene, idet 9.899 passagerer blev registreret ombord på flyene i juli, og det svarer til en belægning på 41,7 procent, hvilket er i den absolut lavere ende.

“På de fleste af destinationerne var udnyttelsen (af kapaciteten, red.) i overensstemmelse med forventningerne, da PLAY er en ny operatør, der begyndte billetsalg i slutningen af ​​maj midt i pandemien. For fritidsdestinationerne blev forventningerne imidlertid væsentligt overskredet, da efterspørgslen var betydeligt stærkere end forventet,” hedder det fra PLAY.

Udover København var Berlin, London og Paris samt Alicante, Barcelona og Tenerife blandt de syv første destinationer. Sidenhen er Las Palmas, Salzburg og Warszawa blevet tilføjet til rutenetværket.

 

Relaterede artikler:

Rigtigt tidspunkt at trykke på PLAY-knappen

Nyt flyselskab klar til Københavns Lufthavn

Nyt islandsk lavprisflyselskab skal hedde PLAY