Jan Lockhart tilbage hos Kuoni

Efter sit eventyr hos fodboldklubben Brøndby IF er Jan Lockhart nu tilbage hos Kuoni Travel Group. I første omgang som Senior Advisor for sport- og fritidsresortet Playitas, men branchekilder vurderer, at der på sigt kan blive tale om et comeback til chefstolen i Danmark.

Fredag den 7. september meddelte Kuoni Danmark, at administerende direktør Stefan Vilner havde valgt at fratræde sin stilling som øverste chef for de danske aktiviteter omfattenderejsearrangørerne Apollo og Falk Lauritsen.

En fratrædelse som Stefan Vilner sidenhen har begrundet med en uenighed om den fremtidige strategi.

Om det er strategien for sports- og fritidsresortet Playitas, der er uenighed om, skal være usagt. Men samme dag som Stefan Vilners fratræden blev meddelt, kunne Jan Lockhartoffentliggøre sit nye seks måneders engagement som Senior Advisor for Kuonis sport- og fritidsresort Playitas på den kanariske ø Fuerteventura.

Dermed er Jan Lockhart tilbage hos Kuoni efter sin afstikker til fodboldklubben BrøndbyIF, hvor han prøvede kræfter i chefstolen i16 måneder. Forud for det korte fodboldeventyr havde Jan Lockhart haft 10 år som administrerende direktør i Kuoni Danmark.

Åbner for spekulationer
Når Kuoni tager Jan Lockhart tilbage igen, dog i første omgang i en tidsbegrænset stilling som rådgiver, så kan det åbne op for spekulationer om, at Stefan Vilner valgte at fratræde, fordi der ikke længere var udsigt til, at han alene ville kunne have indflydelse på den strategiske kurs for Kuoni Danmark.

Det er nemlig ganske udsædvanligt, at man ansætter en tidligere administrerende direktør som rådgiver i det selvsamme selskab, hvor han fratrådte. At Jan Lockhart desuden skal referere udenom den danske ledelse og direkte til bestyrelsesformanden i skikkelse af Mats Dahlquist, der er COO i Kuoni Nordic AB i Sverige, gør blot dette mere mærkværdigt.

Hvem der skal stå i spidsen for Kuoni Danmark fremover er stadig et åbent spørgsmål. I første omgang er Niels Grosen udnævnt til fungerende chef for Kuoni Danmark. Men da man samtidig igangsætter en rekrutteringsproces efter en ny chef for de danske aktiviteter, er det mest sandsynligt, at Niels Grosen blot bliver en slags overgangsfigur i Kuoni Danmark.

Rekrutteringsproces i gang
Kilder i branchen vurderer derimod, at vejen er banet for Jan Lockhart til på sigt at kunne gøre et comeback i den chefrolle, som han bestred frem til februar 2011. På spørgsmålet om, hvorvidt det kunne tænkes, at Jan Lockhart på ny kan blive administrerende direktør i Kuoni Danmark, siger Mats Dahlquist til CHECK-IN.dk:

“Jeg bryder mig ikke om at afvise ting kategorisk. Men vi har netop igangsat en rekrutteringsproces, hvor vi skal finde den rigtige person til chefjobbet i Danmark.“

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jan Lockhart til hans rolle i Kuoni på længere sigt. På hans LinkedIn-profil kan man dog læse følgende:

Jeg er glad for at være tilbage i Kuoni, i det mindste for en tid!