Kabineforening: Kun to drinks til Economy-passagerer

Kabineforening for ansatte hos American Airlines foreslår, at der laves en regel om maksimum to alkoholiske drikke til passagerer på Economy Class. Ikke alle kabineansatte er dog med på idéen.

Fremover skal passagerer på Economy Class kun have mulighed for at bestille to alkoholiske drinks hos American Airlines, der er USAs største flyselskab.

Sådan lyder et forslag fra Association of Professional Flight Attendants (APFA), der repræsenterer kabineansatte hos American Airlines. Fagforeningen beder således det amerikanske flyselskab om at begrænse antallet af alkoholiske drikkevarer om bord, da disse drikkevarer ofte har ført til uregerlige passagerer. Det skriver Condé Nast Traveler.

American Airlines bragte alkoholsalget tilbage på Economy Class i april, efter det i to år var blevet suspenderet som følge af coronapandemien. Det skete i forbindelse med, at det føderale påbud om at bære mundbind i fly ophørte, hvilket APFA i øvrigt hilste velkommen, da mundbindene ligeledes skabte uregerlige rejsende på flyene.

Flere hændelser med alkohol under pandemi
Under pandemien har der været tusindvis af hændelser hos amerikanske flyselskaber, hvor passagerer er blevet sortlistet som følge af, at de har nægtet at bære mundbind. Hændelser, hvor kabineansatte og medpassagerer ind i mellem også blev udsat for fysiske krænkelser.

Det var dog imidlertid ikke kun mundbindene, der kunne skabe uregerlige passagerer under pandemien. Alkohol førte også til flere hændelser med passagerer, der ganske enkelt fik en tår eller to for meget.

Alkohol var også et problem før pandemien, men det er blevet forværret i de seneste to år, fordi suspenderinger af alkoholsalget om bord fik flere passagerer til ulovligt at medbringe eget alkohol på flyet. Eller at passagererne simpelthen drak for meget i en lufthavnsbar inden afgang.

’Ikke nødvendigt at straffe gode passagerer’
I forsøget på at finde en god mellemvej, der reducerer risikoen for fulde passagerer om bord på fly, har APFA altså anmodet American Airlines om at lave en regel om maksimum to genstande per passager per flyvning.

Mens kabineforeningen gerne ser indførsel af en sådan regel, er der forskellige holdninger hos de enkelte ansatte. Én ting er at begrænse til to drinks på en kort flyvning fra New York til Washington D.C., noget andet er at gøre det på en flyvning fra Dallas til Honolulu, lyder det.

En kabineansat hos American Airlines ved navn Kristin forklarer til Condé Nast Traveler, at det ikke er nødvendigt at straffe passagerer, der godt kan styre alkoholforbruget.

”Jeg er 100 procent uenig i en grænse. De dårlige passagerer skal ikke kunne ødelægge det for de gode. Når en passager ser ud til at være fuld, stopper vi med at servere dem. Nogle gange er det, før vi har serveret dem én drink på flyet,” siger hun.

Risikerer at passagerer vælger andre flyselskaber
Den amerikanske kabineforening lægger op til en begrænsning på alkoholen udelukkende i Economy Class. Der er blevet serveret alkohol hos American Airlines på både First og Business Class under hele pandemien.

Mens nogle kabineansatte er imod en alkoholbegrænsning, er der begejstring hos andre. ”Elsker det! For mange problemer med alkohol”, lyder det fra en unavngiven kabineansat til Condé Nast Traveler.

Også i cockpittet er der holdninger til en mulig indførsel af et maksimum antal drinks: ”Kunden vil vinde ved at lade ledelsen vide, at de ikke værdsætter de grænser, der pålægges dem – højst sandsynligt ved at gå et andet sted hen,” siger en kaptajn ved navn Chuck hos American Airlines.

American Airlines har ifølge Condé Nast Traveler ikke oplyst, hvordan det vil forholde sig til forslaget fra kabineforeningen.

 

Relaterede artikler:

Uregerlige passagerer får lov at komme tilbage i flyene

Vil drøfte fælles sortlistning af passagerer 

Finnair: Ingen alkohol på aftenflyvninger