Christa Ceré, formand for Cabin Attendants Union, giver hånd til forbundssekretær Keld Bækkelund Hansen fra Dansk Metal. (Foto: Dansk Metal | PR)

Kabinepersonale melder sig ind i Dansk Metal

SAS’ kabinepersonale har netop sagt ja til at blive en del af Dansk Metal. Det er blot en måned siden, at SAS-piloterne også meldte sig ind samme sted.

Mandag kom det frem, at Cabin Attendants Union (CAU), som repræsenterer kabinepersonalet i SAS, har truffet samme beslutning som Dansk Pilotforening. På en generalforsamling har CAUs medlemmer besluttet, at organisationen fremover skal være en del af Dansk Metal.

Nyheden bekræftes af Christa Ceré, som er formand for Cabin Attendants Union. I en pressemeddelelse fortæller formanden, at hun håber, fusionen med fagforbundet Dansk Metal kan være med til at sørge for, at arbejdspladser i luftfarten forbliver i Danmark. 

”Inden for vores branche har vi brug for, at det bliver sat på dagsordenen, hvor vigtigt det er, at arbejdspladserne bliver bevaret i Danmark, og at der skal være ordentlige løn- og arbejdsvilkår,” udtaler formand Christa Ceré fra Cabin Attendants Union.

Slutter sig sammen med piloter og flymekanikere
Det er blot en måned siden, at medlemmerne i Dansk Pilotforening traf samme beslutning, som de kabineansatte nu har taget. På en generalforsamling i oktober stemte medlemmerne for, at pilotforeningen blev fusioneret med Dansk Metal. 

Da medlemmerne traf beslutningen havde Dansk Pilotforening stået på egne ben siden 1962. Beslutningen bundede – ligesom hos CAU – i et ønske om at sikre fastholdelsen af danske arbejdspladser, fortalte formand Henrik Thyregod fra Dansk Pilotforening på daværende tidspunkt.

I den forbindelse oprettede fagforbundet en ny underafdeling, der har fået navnet Dansk Metal Luftfart. Det er her, medlemmerne af CAU fremover vil høre til. Udover de nytilkomne kabineansatte, så skal også piloter og flymekanikere være en del af denne afdeling. 

Luftfarten skal på dagsordenen
Hos Dansk Metal byder forbundsformand Claus Jensen kabinepersonalet velkommen. Forbundsformanden fortæller, at man fra forbundets side har en ambition om, at luftfarten skal endnu længere frem på dagsordenen fremover.

”Det er ikke længe siden, at vi bød piloterne velkommen i Dansk Metal, og det er naturligt, at vi nu også kan kæmpe for, at kabinepersonalet og deres arbejdspladser bliver her i Danmark,” siger forbundsformand Claus Jensen fra Dansk Metal.

Som den faglige organisation for de kabineansatte hos SAS i Danmark har CAU selvstændige overenskomster med flyselskabet. Organisationen, der nu bliver en del af Dansk Metal, har eksisteret siden november 1966.

 

Relaterede artikler:

SAS-piloter skal organiseres i Dansk Metal

Udfordrende start for ny SAS-koncernchef

SAS-ansatte til regeringen: Et mere aktivt ejerskab