Afgangstavle i Terminal 2 i Shangai Pudong Airport. (Soramimi | CC 4.0)

Kina sætter begrænsninger på fly fra USA

Frygten for at lukke flere omikronsmittede ind i landet får nu Kina til at begrænse flytrafikken fra USA samt flere andre lande. Beslutningen vækker kritik.

Aflyst. Den besked fik et antal passagerer i denne uge. Fælles for dem er, at de havde bestilt billet til en flyvning fra USA til flere destinationer i Kina. Afgangene er dog blevet aflyst, da flere end 50 flypassagerer på det seneste er blevet testet positive for COVID-19, efter de er ankommet til Kina.

De positive testresultater har været medvirkende til, at de civile luftfartsmyndigheder i Kina har indført kapacitetsbegrænsninger, hvilket nu fører til, at flere amerikanske flyselskaber aflyser 22 flyvninger til Kina. Flyvningerne skulle være foretaget af United Airlines, Delta Air Lines samt American Airlines.

Ifølge The Hill har luftfartsmyndighederne i år sat en stopper for over 70 flyvninger mellem de to lande. De mange aflysninger rammer også kinesiske flyselskaber. Særligt Air China, China Eastern Airlines og China Southern Airlines har fået aflyst flyvninger.

Strider mod aftale
Beslutningen er blevet kritiseret af de amerikanske myndigheder. En talsperson fra Transportministeriet i USA fortæller, at ministeriet mener, at beslutningen er i strid med en fælles indgået aftale, der tillader over 100 ugentlige flyvninger mellem to de lande.

”Kinas handlinger er i strid med landets forpligtelser i henhold til lufttransportaftalen mellem USA og Kina. Vi er i dialog med Kina om dette, og vi fastholder vores ret til at træffe de foranstaltninger, som vi finder passende.”

Det er dog tilsyneladende ikke kun fly fra USA, som Kina ikke ønsker ind i landet. Nyhedsbureauet Reuters fortæller, at landet også har aflyst seks flyvninger, der skulle være ankommet fra henholdsvis Canada og Frankrig.

Delta svarer igen
Delta Air Lines har i et stykke tid fløjet via Seoul til Kina. Simple Flying skriver, at det ser ud til, at denne praksis vil fortsætte frem til oktober i år. Den betyder nemlig, at flyselskabet kan skifte personale, så de ansatte slipper for at skulle overnatte i Kina.

Det tyder derudover også på, at Delta Air Lines’ flyvninger mellem Los Angeles og Kina ikke kommer i gang igen før til november i år. Alle flyvninger til Beijing er desuden aflyst indtil videre, lyder det.

Kina fastholder en nultolerancepolitik overfor COVID-19, og derfor har den sidste tids stigning i antallet af smittede vakt bekymring blandt myndighederne. I USA stiger smitten også. Mandag var 132.646 personer indlagt med COVID-19. Det er flere end i januar sidste år, hvor det tal var 132.051.

 

Relaterede artikler: 

Over 30 nye lufthavne i Kina inden 2025

Cathay-crew sov 73.000 nætter på karantænehotel

Kina kan være langt fremme med turbopropfly