KLM aflyser 167 flyvninger som følge af stormen. (Foto: Schiphol Airport | PR)

KLM aflyser 14 afgange til og fra Danmark

Udsigten til stormvejr har fået KLM til at aflyse omkring 170 flyvninger. Aflysningerne rammer også Danmark, da 14 flyvninger til og fra danske lufthavne ikke gennemføres.

Stormen Nora forventes at blæse ind over Danmark i løbet af fredagen, og især i det sydlige Jylland samt på Fyn og Sjælland ser det ud til, at vejret i løbet af fredagen aften og lørdag morgen kan blive rigtigt blæsende. Det er dog ikke kun i Danmark, at stormen er på vej.

Også i andre dele af Europa har de metrologiske institutter meldt ud, at befolkningen skal forberede sig på hårdt vejr. I udlandet kaldes stormen dog Eunice, og den har fået det hollandske flyselskab KLM til at aflyse en række afgange præventivt, da de ikke forventes at kunne gennemføres.

Flyselskabet oplyser, at stormen betyder, at 167 flyvninger indtil videre er blevet aflyst, da selskabet regner med, at der bliver tale om ”meget begrænset” drift fra Schiphol Airport i den hollandske hovedstad Amsterdam.

Falder sammen med ferie
I tillæg til de mange aflysninger advarer KLM også om, at stormvejret kan føre til, at andre flyvninger bliver forsinkede. Det er dog særdeles ubelejligt, da stormen falder sammen med, at mange hollændere går på ferie fredag.

”KLM har forståelse for, at aflysninger på grund af de ekstreme vejrforhold i Schiphol er meget generende for passagererne. Især fordi denne situation opstår i starten af ​​forårsferien,” lyder det fra flyselskabet i en kortfattet meddelelse.

Vejrforholdene får også konsekvenser for de KLM-passagerer, der skal enten til eller fra Danmark. Det hollandske flyselskab betjener nemlig både Københavns Lufthavn, Billund Lufthavn og Aalborg Lufthavn fra den hollandske storlufthavn.

Aflyser danske flyvninger
I alt resulterer det hårde vejr i, at der er blevet aflyst syv rundture mellem Amsterdam og tre lufthavne i Danmark. Det svarer til 14 afgange og ankomster, og med det antal aflysninger tegner Danmark sig for op mod ti procent af flyselskabets 167 aflysninger.

I Københavns Lufthavn har KLM aflyst retunumrene KL1130, KL1132 samt KL1134. Derudover er to ud af dagens tre KLM-flyvninger i Aalborg Lufthavn blevet aflyst. Det drejer sig om KL1330 og KL1336, mens dagens morgenflyvning til Amsterdam dog fandt sted.

Det samme gør sig gældende i Billund Lufthavn, hvor to afgange ikke gennemføres. I landets næststørste lufthavn er det passagerer, som har billet til enten rutenummer KL1344 eller KL1346, der ikke kommer af sted som planlagt.

Pressevagten i Billund Lufthavn oplyser til CHECK-IN.dk, at lufthavnen på nuværende tidspunkt ikke forventer yderligere trafikforstyrrelser i løbet af fredag aften og lørdag morgen. 

 

Relaterede artikler:

KLM aflyser flyvninger i fem ugers periode

KLM skal have ny topchef

Air France-KLM indfører klimatillæg