Kabineansat fra KLM. (Foto: KLM | PR)

KLM-ansatte skal oplyse deres vaccinestatus

Piloter og kabinepersonale hos KLM skal indrapportere til flyselskabets sundhedsafdeling, om de har modtaget vaccine mod COVID-19. Ikke-vaccinerede vil få status med rejsebegrænsninger.

Da SWISS for nylig annoncerede et nyt COVID-19-vaccinekrav for selskabernes flyvende personale, var det forventningen, at det ville sprede sig til mange andre flyselskaber i Europa.

Hos KLM har man dog valgt at gå mere lempeligt til værks. Det hollandske flyselskab har den 14. september anmodet det flyvende personale om at oplyse deres vaccinestatus til flyselskabets sundhedsafdeling. Her vil manglende vaccine blive registreret som en rejsebegrænsning, så ikke-vaccineret personale undgår at blive sendt på flyvninger til destinationer med vaccinekrav.

Ligesom SWISS har KLM også noteret, at et stigende antal destinationer indfører vaccinationspligt for flybesætninger. Det er senest sket med Trinidad & Tobago med virkning fra den 16. oktober, og Canada og andre lande har også overvejelser om at følge efter.

“Fra starten af ​​COVID-19-pandemien arbejdede KLM hårdt på at fastholde sit globale netværk så meget som muligt. Dette betød, at kunderne var i stand til at foretage nødvendige rejser, og fragtflyvningerne, herunder forsendelse af medicinsk udstyr og vacciner, kunne fortsætte. Vi ønsker at fortsætte med at tilbyde vores kunder så mange destinationer som muligt,” hedder det i en meddelelse fra KLM.

Ingen vaccinetvang
Da SWISS annoncerede sit vaccinekrav, der træder i kraft den 15. november, argumenterede selskabet med, at det ville blive for kompliceret at tilrettelægge vagtplaner, hvis selskabet skulle håndtere vaccineret og ikke-vaccineret personale i to separate organisationer.

Men det er tilsyneladende den udfordring, som KLM har valgt at tage op.

“Vi forventer, at flere lande indfører en vaccinationspligt i den nærmeste fremtid, hvilket betyder, at vi ikke vil være i stand til at sende ikke-vaccinerede besætninger til disse destinationer. Dette kan også gælde overflyvning af lande, der har en vaccinationspligt for flybesætninger. Dette skyldes strenge flyvesikkerhedskrav, som kræver, at det altid er muligt for et fly at ændre kurs og lande i en nødsituation,” skriver det hollandske flyselskab.

KLM understreger dog, at man ikke vil tvinge sine ansatte til at blive vaccineret mod COVID-19, da det stadig er et personligt valg.

 

Relaterede artikler:

Nej til vaccine koster 1.250 kroner om måneden

SAS: Ingen krav om vaccination for at arbejde for os

Lufthansa-selskab indfører vaccinationskrav