Embraer E195-E2. (Ilustration: Embraer)

KLM Cityhopper lancerer WiFi

På de helt nye Embraer E195-E2 til KLM Cityhopper vil passagererne kunne koble sig på WiFi. Det hollandske selskab får leveret 21 af den moderne flytype.

Hidtil har det kun været muligt for KLM-passagererne på Airbus A330, Boeing 777 og Boeing 787 Dreamliner at koble sig på WiFi, men snart bliver produktet også rullet ud på nogle af selskabets mindre fly.

KLM har således valgt at introducere WiFi på de helt nye Embraer E195-E2, som nærmere præcis tilgår KLM Cityhopper fra 2021. Passagerer på europæiske flyvninger vil dermed få mulighed for at koble sig på internettet fra højderne. KLM Cityhopper opererer i dag med Embraer-fly fra Amsterdam til både Aalborg, Billund og København.

I den seneste tid har KLM studeret mulighederne for at lancere det trådløse netværk på selskabets mindre fly. Og produktet bliver altså nu – i første omgang – tilgængeligt på de nye brasilianskproducerede fly. Det er uvist, om WiFi-adgang også senere hen vil blive tilgængeligt på selskabets ældre kort- og mellemdistancefly.

Får leveret 21 nye Embraer-fly
KLM Cityhopper kunne i sidste uge bekræfte ordren på 21 nye Embraer E195-E2 med en option på yderligere 14 af denne type. Det første fly vil blive leveret fra fabrikken i første kvartal i 2021.

Embraer E195-E2 bliver den største model i flåden hos KLM Cityhopper. Flyet får plads til 132 passagerer, hvilket er 32 mere, end hvad der er plads til i selskabets Embraer E190. Dermed vil det hollandske flyselskab kunne øge sin kapacitet ud af travle Amsterdam Schiphol med samme antal afgange.

Sæderne i de nye Embraer E195-E2 bliver identiske med dem i KLMs Boeing 737, og hver passagerer får dermed egen USB-indgang til opladning af elektroniske apparater. Sæderne er ergonomisk designet og giver mere benplads, ligesom de er lettere og dermed reducerer flyenes brændstofforbrug.

Kabinen i de nye Embraer E195-E2 har atmosfærisk belysning, og hylderne til håndbagage er gjort større. Herudover vil KLM Cityhopper stille med et ekstra kabinebesætningsmedlem for at optimere rejseoplevelsen for kunderne. Flyene udleder 31 procent mindre CO2 per passager end Embraer E190, som KLM Cityhopper har 32 styk af. Embraer E195-E2 er desuden 48 procent mere lydløs end sin forgænger.

 

Relaterede artikler:

KLM får 21 nye og større Embraer-fly

KLM Cityhopper overvejer Cessna-fly

KLM indsætter store fly til Aalborg