Embraer E195-E2 fra KLM Cityhopper under landing i Amsterdam Schiphol Airport. (Foto: Olaf Schulz)

KLM etablerer rute fra Aarhus til Amsterdam

Fra vintertrafikprogrammets start vil KLM flyve én gang dagligt fra Aarhus Airport til Amsterdam-Schiphol. Dermed kommer det hollandske flyselskab op på fire ruter fra Danmark.

Aarhus Airport har længe haft et ønske om at etablere en rute til et af de store trafikknudepunkter i Europa. I første omgang glippede det med både SAS og sidenhen Air Dolomiti til München, men nu er det lykkedes den østjyske lufthavn at lande en rute til Amsterdam-Schiphol.

Den nye rutestarter op den 30. oktober i forbindelse med, at flyselskaberne tager hul på vintertrafikprogrammet. Der vil være daglig forbindelse fra Aarhus Airport kl 12.00 med ankomst i Schiphol Airport kl. 13.15.

Det er KLM Cityhopper, der bliver operatør med selskabets moderne Embraer E195-E2, der har plads til 132 passagerer.

Fire danske ruter
Med den nye rute fra Aarhus kommer KLM op på fire Amsterdam-ruter fra Danmark. Siden 1925 har det hollandske flyselskab fløjet fra København til Amsterdam og i 2006 kom Billund med efterfulgt af Aalborg i 2011.

“Vi kan se en kraftig stigende efterspørgsel for rejser ud af Danmark. Danskerne både søger og booker rejser langt mere end før pandemien, og det føles derfor naturligt at øge kapaciteten for at kunne være tæt på endnu flere kunder. Danmark er et vigtigt marked for Nordeuropa og derfor er vi glade for at kunne tilføje Aarhus til vores rutenet,” siger Anita Wagner Feddersen, der er salgsdirektør for Air France-KLM i Danmark.

Hos Aarhus Airport er glæden stor, og lufthavnsdirektøren kalder den en “gave til de østjyske ferierejsende og erhvervslivet”.

“Det er meget lovende for et fremtidigt samarbejde, at KLM vælger at prioritere Aarhus, og det understreger, at KLM har set det rejsepotentiale, der er til stede omkring Aarhus,” siger Brian Worm, administrerende direktør i Aarhus Airport.

Gode forbindelser til europæiske storbyer
I første omgang vil der blot være tale om en daglig frekvens, hvilket derfor kun giver adgang til en begrænset del af det enorme rutenetværk i en af Europas største lufthavne.

Ifølge Aarhus Airport er det blandt andet Barcelona, Budapest, Bologna, Nice, Wien, Geneve, Paris og New York, der ligger godt til den tidtabel, der startes op med.

Til sammenligning er der i det kommende vintertrafikprogram syv daglige afgange fra København, fem fra Billund og tre fra Aalborg.

 

Relaterede artikler:

Kapaciteten i Schiphol skal sænkes med 11 procent

Rute fra Aarhus til Amsterdam rykket længere væk

KLM-piloter trænes i Aarhus Lufthavn