Piloter i cockpit på FKL-fly. (Foto: KLM | YouTube)

KLM får bedre mulighed for at vagtplanlægge personale

Amerikanske Gurobi har leveret teknologi til KLM, så flyselskabet på blot nogle timer kan lave langsigtede vagtplaner for personalet, mens der samtidig tages højde for kritiske faktorer.

Fremover bliver det nemmere og langt hurtigere for KLM at lægge vagtplaner for eksempelvis selskabets piloter og kabinepersonale.

Således har det hollandske flyselskab indgået samarbejde med den amerikanske virksomhed Gurobi Optimization, der leverer teknologi til KLMs eget optimeringsværktøj. Dermed vil det hollandske flyselskab kunne lave langsigtede vagtplaner for besætningen og hurtigt tilpasse sig uventede ændringer.

Helt konkret vil Gurobis teknologi hjælpe med at optimere CrewVision – et innovativt værktøj udviklet af KLM i samarbejde med Boston Consulting Group (BCG) – så det altså bliver langt nemmere at lægge vagtplaner langt frem i tiden.

Kan lægge planer fem år frem
CrewVision gør det let at lægge femårige vagtplaner for besætningen, mens der tages højde for kritiske faktorer som ændringer i lovgivning, flåder, ansættelsesbehov og uddannelseskrav.

Det er en væsentlig forbedring i forhold til tidligere, hvor KLM kun kunne planlægge ni måneder frem i tiden. Og med teknologien fra Gurobi kan KLM nu lave disse femårige vagtplaner inden for blot nogle timer i stedet for en uge, som var tilfældet tidligere, da flyselskabet brugte et ældre system til analyser.

”Det gode ved Gurobi er, at vi nemt kan eksperimentere med forskellige parametre og tærskler. Vi kan køre en masse forskellige scenarier for at se, hvad der stadig er acceptabelt. Så selvom vi har udvidet problemet meget, kan vi stadig gå ind og hurtigt få resultater, der er ganske gode,” fortæller Tim Lamballais Tessensohn, dataforsker hos KLM.

Dynamisk svar på ustabilitet
Med Gurobis teknologi har KLM fået mulighed for også at køre 20-30 planlægningsscenarier om ugen i stedet for blot en enkelt før Gurobis hjælp.

Med det optimerede værktøj til planlægning af besætningens vagtplaner kan KLM også tage højde for, når der eksempelvis mangler piloter, jordpersonale eller flymekanikere.

”Jeg tror, vi nu har et mere dynamisk svar på ustabilitet i markedet. Vi kan nu se på en række scenarier i stedet for at balancere med et enkelt scenarie,” siger Lucille Witmans, KLMs salgskonsulent i partnerskabet med BCG.

Gurobi samarbejder med en lang aktører inden for forskellige brancher. Virksomheden hjælper blandt andet den amerikanske football-liga NFL med at planlægge kampprogrammet hvert år.

 

Relaterede artikler:

KLM aflyser flyvninger i fem ugers periode

KLM-ansatte skal oplyse deres vaccinestatus

KLM vil være grønnere