En Boeing 777-200ER fra KLM. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

KLM forsøger sig atter med Kairo

Efter over tre års pause vender KLM tilbage på ruten mellem Amsterdam og Kairo fra begyndelsen af september. Der vil være to ugentlige afgange med en Boeing 777.

KLM har besluttet at vende tilbage på en rute i Mellemøsten, som selskabet senest betjente indtil januar 2017.

I en seksugers periode i efteråret vil det hollandske flyselskab forsøgsvis flyve to gange ugentligt fra Amsterdam Schiphol til Kairo, og dermed vil der atter være KLM-passagerer på ruten. Flyselskabet har hele tiden haft fragtflyvninger mellem de to byer.

KLM oplyser, at flyselskabet i begyndelsen af september vil tage stilling til, hvorvidt Kairo også skal være en del af rutenetværket i det kommende vintertrafikprogram.

Som de fleste andre flyselskaber har KLM også været hårdt ramt af coronakrisen, men selskabet er efterhånden begyndt at vende tilbage på både europæiske og interkontinentale ruter. KLM fokuserer i begyndelsen på at kunne tilbyde så mange ruter som muligt, hvilket kan efterfølges af flere frekvenser eller mere kapacitet i form af større fly.

I perioden fra 9. til 28. september afgår en Boeing 777-200ER fra KLM hver onsdag og lørdag klokken 19.10 fra Amsterdam med returflyvning dagen efter. Mellem 30. september og 23. oktober er der afgang fra Amsterdam onsdag og fredag, og også her er afgangen klokken 19.10 med returflyvning dagen efter.

Joon opererede kortvarigt på Kairo-rute
Ruten mellem Amsterdam og Kairo hos KLM blev indstillet 8. januar 2017 af økonomiske årsager. Devalueringen af det egyptiske pund og den egyptiske centralbanks beslutning om at indføre begrænsninger for overførslen af udenlandsk valuta fra Egypten indvirkede negativt på KLMs resultater.

Air France-KLM-koncernen havde dog fortsat flyvninger til den egyptiske hovedstad, da Air France fortsatte med seks ugentlige flyvninger fra Paris til Kairo.

I løbet af 2018 overtog Air France-datterselskabet Joon ruten til Kairo, og selskabet opererede på denne frem til dets nedlæggelse i sommeren 2019. Herefter vendte Air France selv tilbage på ruten, og snart vil begge flyselskaber i Air France-KLM-koncernen igen operere til Kairo.

 

Relaterede artikler:

KLM lukker Dreamliner-rute

AF-KLM vil tilbage på alle destinationer i sommer

KLM gennemfører 20.000 flyvninger i juli og august