Boeing 787-9 Dreamliner. (Foto: KLM)

KLM lukker Dreamliner-rute

Fra begyndelsen af 2017 vil KLM ikke længere flyve til Cairo, da flyselskabet har besvær med at få trukket penge ud af Egypten.

Hollandske KLM har besluttet sig for at opgive selskabets rute til Cairo, der i dag betjenes fire gange ugentligt fra Amsterdam-Schiphol med fly af typen Boeing 787-9 Dreamliner.

Ifølge KLM er årsagen til lukningen, at de egyptiske myndigheder har indført en række valutarestriktioner, der gør det vanskeligt at trække kapital ud af landet.

“Af økonomiske årsager har KLM midlertidigt besluttet at suspendere flyvninger til Cairo. Devalueringen af det egyptiske pund og beslutningen fra Central Bank of Egypt om at indføre restriktioner på udførsel af udenlandsk valuta fra Egypten vil have en negativ indvirkning på resultaterne for KLM,” skriver det hollandske flyselskab i en pressemeddelelse.

Air France fortsætter
Den forventede rutelukning finder dog først sted i begyndelsen af det nye år. Den sidste flyvning til Cairo vil finde sted den 6. januar 2017, mens sidste KLM-fly forlader den egyptiske hovedstad den 7. januar.

At KLM ophører med at beflyve Cairo betyder dog ikke, at Air France-KLM trækker sig ud af Egypten. Air France vil fortsat flyve seks gange om ugen til Cairo fra Paris-CDG med Airbus A330-200 fly.

KLM oplyser, at passagerer, der allerede har købt billet til Cairo efter den 7. januar vil blive ombooket til den bedste mulige alternative rute.

 

Relaterede artikler:

Syv Dreamliner-destinationer med KLM

KLM præsenterer 12. destination i Afrika