KLM-fly i Amsterdam Schiphol-lufthavnen. (Foto: Sascha Porsche / Wikimedia Commons)

KLM har flere ruter end før corona

I år vil der være lidt flere europæiske destinationer at vælge mellem hos KLM, end der var i 2019. Hen over sommeren øger selskabet antallet af afgange fra de danske lufthavne.

KLM er i fuld gang med at genopbygge sit europæiske netværk. Selskabet vil øge frekvensen til de populære destinationer, og samtidig er der sat fire nye destinationer på programmet: Beograd, Verona, Palma de Mallorca og Dubrovnik.

Det betyder, at KLM til sommer har fire europæiske destinationer mere, end selskabet havde før coronaen. Nemlig 96 mod 92 tilbage i 2019.

Flere afgange fra Danmark
Dermed har de danskere, der vælger at flyve til Amsterdam fra enten København, Billund eller Aalborg, mere at vælge mellem. Samtidig kan de glæde sig over, at der kommer flere og flere afgange til og fra de danske lufthavne.

I dag har Københavns Lufthavn to daglige afgange til Amsterdam. På begge ruter bliver der brugt Boeing 737’ere. Billund har også to daglige afgange, hvor der i begge tilfælde benyttes Embraer 190, mens Aalborg Lufthavn har en enkelt afgang, også med en Embraer 190.

Men fra København stiger antallet af afgange til tre sidst på måneden, midt i juni er man oppe på fire, og sidst i juli er KLM oppe på seks daglige afgange.

I Billund Lufthavn stiger antallet af daglige flyvninger fra to til tre midt i juni. Alle afgangene er med Embraer 190. Men fra den 11. juli skiftes den ene af Embraerne ud med en Boeing 737.

Endelig går Aalborg Lufthavn går over til to afgange med Embraer 190 den 14. juni, mens man kommer op på tre daglige afgange med Embraer den 19 juli.

Skandinavisk rute suspenderet
Sammenlignet med 2019 er der foretaget en række ændringer i netværket. Växjö i Sverige er midlertidigt suspenderet, mens destinationerne Marseille og Nantes igen bliver drevet af Air France fra Schiphol. Southampton, Poznan og Cork blev føjet til tidligere i 2021.

KLM vil tilføje flyvninger eller indsætte større fly til destinationer som Porto og Ibiza i juli og august. Sammenlignet med tidligere år vil KLM anvende relativt mere kapacitet til sydeuropæiske destinationer i Portugal, Spanien, Italien, Kroatien og Grækenland.

 

Relaterede artikler:

KLM reducerer i europæisk rutenet

Air France-KLM vil skære yderligere 6.000 stillinger

KLM debuterer med ny flytype i Billund