Piloter i cockpit på FKL-fly. (Foto: KLM | YouTube)

KLM-piloter rapporterer møde med UFO

Piloter på et KLM-fly observerede en ”lysegrøn genstand” fra cockpittet på en flyvning nær Newfoundland i Canada. Et militærfly rapporterede det samme på næsten samme tidspunkt.

Det er rapporteret flere gange før, og nu er det sket igen. Piloter har fra cockpittet set et objekt, de umiddelbart ikke har kunnet identificere – en såkaldt UFO (Unidentified Flying Object).

Denne gang var det piloter fra KLM, der 30. juli 2021 var sted med en Airbus A330-300 på rute KL618 fra Boston til Amsterdam. Pludselig gjorde piloterne en interessant observation, da de angiveligt så et ”lysegrønt flyvende objekt”. UFO’en forsvandt hurtigt ind i en sky og var derefter væk. Objektet havde ingen indflydelse på KLM-flyets kurs eller højde.

Observationen fandt sted over St. Lawrence-bugten tæt på Newfoundland, og tidspunktet var klokken 01.55 lokal tid. Piloterne rapporterede det observerede objekt til Gander Area Control Center. Det skriver Live and Let’s Fly.

Piloter på andet fly så samme objekt
KLM-piloterne var imidlertid ikke de eneste, der så det lysegrønne objekt. Piloterne på et canadisk militærfly af typen C-17 Globemaster så den samme genstand på nogenlunde samme tid og sted. Flyet var på vej fra Trenton i den canadiske provins Ontario til Køln i Tyskland, og det blev tvunget til at foretage flyveændringer.

Da objektet lå på flyvevejen, måtte militærflyet øge højden med 1.000 fod (305 meter, red.) og samtidig ændre kurs for at undgå kollision.

En undersøgelse er sandsynligvis sat i gang, og i en erklæring til Daily Mail siger en talsmand fra Royal Canadian Air Force, at der ikke var fare på færde.

”Besætningen så noget i luften og rapporterede det til NAV Canada i henhold til standardproceduren, inden de fortsatte med deres mission uden yderligere hændelser. Selvom det ikke vides, hvad de så, var der intet, der tydede på, at det udgjorde nogen form for sikkerhedsproblem eller udgjorde en sikkerhedsrisiko for flyet,” lyder det.

Amerikansk fly så UFO over New Mexico
UFO’er og fremmed liv er naturligvis spændende, men der kan være flere andre forklaringer på det uidentificerede flyvende objekt. Det lysegrønne objekt kan have været en del af Perseid-meteorregnen, der fandt sted samme dag.

Indtil videre er der altså ingen forklaring på, hvad det var, piloterne på de to forskellige fly så på nogenlunde samme tidspunkt. Og det er langt fra sikkert, at man nogensinde finder ud af det.

Piloter på passagerfly har flere gange tidligere rapporteret om flyvende objekter, der umiddelbart ikke har kunnet identificeres. I februar i år opdagede eksempelvis piloterne på et fly fra American Airlines angiveligt en UFO over den amerikanske delstat New Mexico. Det amerikanske forbundspoliti, FBI, blev gjort opmærksom på hændelsen, og der blev igangsat en undersøgelse.

 

Relaterede artikler:

Fly fra American Airlines i nærkontakt med UFO

Passagerfly tæt på kollision med UFO

Passagerfly kolliderede med luftballon