KLM besætning (Arkivfoto: Sameh Mostafa)

KLM vil afskedige yderligere op til 1.000 ansatte

KLM ser sig nødsaget til at nedlægge yderligere mellem 800 og 1.000 stillinger på grund af coronakrisen. Sidste år sagde selskabet farvel til 5.000 medarbejdere.

KLM måtte sidste år sige farvel til cirka 5.000 medarbejdere som følge af coronakrisen. Nu ser det hollandske flyselskab sig imidlertid nødsaget til at sige farvel til endnu flere medarbejdere.

Den oprindelige vurdering af, hvor mange ansatte selskabet er nødt til at skille sig af med, var nemlig baseret på en forudsætning om, at flytrafikken ville begynde at komme tilbage i 2021, og den forudsætning ser ikke ud til at holde stik. Derfor vil selskabet nedlægge yderligere mellem 800 og 1.000 stillinger. Det fortæller KLM i en pressemeddelelse.

”Den nuværende virkelighed er, at genopretningen af ​​langdistancetrafikken vil blive forsinket længere end forventet, primært på grund af eksisterende og nye internationale foranstaltninger og rejserestriktioner,” siger KLM.

600 stillinger blandt det flyvende personale
De yderligere reduktioner i medarbejderstaben vil omfatte 500 årsværk blandt de kabineansatte, 100 årsværk blandt piloterne, samt mellem 200 og 400 årsværk blandt personalet på jorden. Det samlede antal stillinger, som coronakrisen har kostet i KLM, vil dermed være omkring 6.000.

I juli 2020 meddelte KLM, at 5.000 medarbejdere skulle forlade KLM, hvorefter koncernen gennemførte intensive konsultationer med fagforeningerne, hvor man blev enige om forskellige former for fratrædelsesformer og betingelser.

”Disse justeringer var meget smertefulde, men vellykkede. Jeg har fuld tro på, at vi også vil løse disse nye udfordringer,” siger KLM’s koncernchef Pieter Elbers.

Ingen sammenhæng med nye rejserestriktioner
KLM understreger i pressemeddelelsen, at beslutningen om yderligere at reducere medarbejderstaben er taget inden den hollandske regerings udmelding om nye, skrappe rejserestriktioner og forbud mod flyvninger fra en lang række lande. Udmeldingen om, at der skal reduceres yderligere i medarbejderstaben i KLM, har således ingen sammenhæng med de nye hollandske rejserestriktioner.

Den hollandske regering har indført krav om, at alle rejsende til Holland – inklusive transitrejser via Amsterdam Schiphol Airport – skal kunne fremvise to negative testresultater for coronavirus inden afrejsen – både en 72-timers PCR-test samt en antigentest (lyntest), som er gennemført inden for fire timer før flyrejsen.

KLM har på baggrund at de nye krav, som også gælder for flybesætninger, besluttet at indstille alle interkontinentale ruter samt en række af selskabets europæiske flyvninger fra fredag. KLM forsøger dog på at få regeringen til at undtage flybesætninger fra de nye testkrav, men uanset hvad vil det ikke få betydning for planen om at nedlægge 1.000 stillinger.

 

Relaterede artikler:

KLM stopper alle interkontinentale ruter

KLM-piloter bøjer sig for presset

KLM klar med restruktureringsplan