En Airbus A320-200 fra det spanske lavprisflyselskab Volotea. Foto: Københavns Lufthavn

Københavns Lufthavn får ny rute til Verona

Fra næste forår bliver det muligt at flyve direkte fra København til Verona med det spanske lavprisflyselskab Volotea. Det bliver selskabets tredje rute fra CPH.

Det spanske lavprisflyselskab Volotea åbnede i maj 2022 den første rute til Skandinavien, da Aalborg Lufthavn blev forbundet med Napoli. Sidenhen har selskabet åbnet ruter fra København til Marseille og Nantes, og næste forår kommer selskabet med en tredje rute fra København.

Det sker den 23. marts 2024, hvor Volotea to gange ugentligt vil flyve til Verona-Villefranca Airport fra Københavns Lufthavn. Det vil indtil videre være den eneste direkte rute fra CPH til den norditalienske lufthavn, der ligger tæt på det populære turistområde ved Gardasøen.

Der flyves på tirsdage og lørdage med en 156-sæders Airbus A319 på en differentieret tidtabel.

Tirsdag flyves der fra Verona kl. 11.50 med ankomst i Københavns Lufthavn kl. 14.00. Her vendes flyet på 30 minutter og flyver tilbage mod Italien kl. 14.30, hvor det ankommer kl. 16.35. Om lørdagen afgår A319-flyet fra Verona kl. 14.45 og ankommer i CPH kl. 16.55, mens der flyves mod Verona kl. 17.25 med ankomst to timer senere.

Seks nye ruter 
Ruten til København er en del af en rutepakke med seks nye ruter fra den norditalienske lufthavn. Der åbnes også nye ruter til Comiso på Sicilien samt til Bordeaux, Madrid, Prag og Valencia.

Selskabet opererer 41 fly ligeligt fordelt på Airbus A320 og Airbus A319, og det er stationeringen af yderligere en Airbus A320 i Verona, der giver mulighed for at åbne de seks nye ruter. Siden Volotea åbnede sin første rute til Verona i 2012 har selskabet fløjet 5,3 millioner passagerer til og fra lufthavnen fordelt på 40.000 operationer.

Verona-Villefranca Airport er en af Voloteas 19 europæiske baser, der blev etableret i 2015, og heraf er de syv placeret i Italien. Udover Verona er det Cagliari, Firenze, Napoli, Olbia, Palermo og Venedig.

I Spanien har Volotea baser i Asturias og Bilbao, mens selskabet har franske baser i Bordeaux, Lille, Lourdes-Tarbes, Lyon, Marseille, Nantes, Strasbourg og Toulouse. Derudover er der fly stationeret i Athen og Hamborg.

 

Relaterede artikler:

Volotea øger fokus på Grækenland

Spansk lavprisflyselskab får debut i CPH (opd.)

Skandinavisk premiereflyvning fra Aalborg Lufthavn