Søren Clausen tiltræder 1. august som Public Affairs-chef i Københavns Lufthavn.

Københavns Lufthavn klar med ny Public Affairs-chef

Københavns Lufthavn har fundet ny Public Affairs-chef med erfaring fra blandt andet Transportministeriet og Sund & Bælt.

Københavns Lufthavn har været på jagt efter en ny Public Affairs-chef, siden den hidtidige chef for området, Jesper Kronborg, i begyndelsen af juni tiltrådte et job som branchedirektør i Dansk Erhverv inden for transportområdet efter tre og et halvt år i lufthavnen.

Nu har CPH fundet Jesper Kronborgs afløser som Public Affairs-chef. Det bliver 45-årige Søren Clausen, som kommer til lufthavnen med en solid erfaring og flere forskellige indfaldsvinkler til transport og infrastruktur.

Kommer fra kommunalt chefjob
Søren Clausen har tidligere været sekretariatschef i Sund & Bælt samt specialkonsulent i Transportministeriet, hvor han blandt andet var projektleder på Trængselskommissionens redegørelse. Senest har Søren Clausen været udviklings- og erhvervschef i Helsingør Kommune.

”Søren skal være med til at styrke vores saglige ekspertise og evne til at indgå i fagligt funderet dialog med alle vores interessenter inden for politik og grøn omstilling,” siger Peter Goll, kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavn.

”Vi skal kunne levere viden og fakta, når der er brug for det og hele tiden blive bedre til at lytte til vores omgivelser, som afsæt for at levere værdi til kunder, samarbejdspartnere og samfundet generelt samt selvfølgelig til vores ejere,” uddyber kommunikationsdirektøren.

Selv siger Søren Clausen, at han glæder sig til at bidrage til lufthavnens Public Affairs-arbejde med sin erfaring og netværk fra blandt andet det transport- og erhvervspolitiske område.

En nøgleaktør i erhvervslivet
”Jeg ser meget frem til at arbejde for Købenavns Lufthavn, der på mange måder er et afgørende bindeled mellem Danmark, Skandinavien og resten af verden. Det gør Københavns Lufthavn til en nøgleaktør ikke alene på transportområdet men også for danskerne og for erhvervslivet generelt, ligesom Københavns Lufthavn har en ambitiøs grøn dagsorden for udviklingen af luftfarten,” siger Søren Clausen.

Søren Clausen er uddannet geograf og bor til daglig i Helsingør med sin hustru og to børn. Han begynder i Københavns Lufthavn den 1. august. Det er samme dag, som lufthavnen også får ny pressechef i skikkelse af Kenni Leth, der kommer fra Danske Bank.

 

Relaterede artikler:

Fra CPH til branchedirektør i Dansk Erhverv

Fra Danske Bank til Københavns Lufthavn

SAS og CPH til tops i PR-barometer