Jesper Kronborg skifter fra CPH til branchedirektør i Dansk Erhverv. Foto: Bente Jæger/Dansk Erhverv

Fra CPH til branchedirektør i Dansk Erhverv

Københavns Lufthavns Public Affairs-chef skifter til ny position som branchedirektør inden for transportområdet i Dansk Erhverv.

En af sidste uges store nyheder inden for dansk luftfart var annonceringen af, at SAS’ danske koncerndirektør, Lars Sandahl Sørensen, bliver ny direktør for erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Nu skifter endnu en ledende luftfartsprofil job og går til en direktørstilling i en stor erhvervsorganisation. Jesper Kronborg har siden nytår været Public Affairs-chef i Københavns Lufthavn, men i begyndelsen af juni skifter han den position ud med en ny stilling som branchedirektør i Dansk Erhverv inden for transportområdet. Det meddeler han i et opslag på sin LinkedIn-profil.

Jesper Kronborg skal være direktør for brancheforeningen SLD – Specialforeningen for Logistik og Distribution – under Dansk Erhverv. SLD er en interesseorganisation for de større danske virksomheder på vejgodstransportområdet.

Farvel til to centrale medarbejdere
Københavns Lufthavns kommunikationsafdeling mister dermed endnu en central medarbejder inden for kort tid. Ved udgangen af april forlod pressechef Kasper Hyllested kommunikationsafdelingen for i stedet at tiltræde en stilling som kommunikationschef i Refshaleøens Ejendomsselskab. Kasper Hyllested havde været tre og et halvt år i CPH inden jobskiftet.

Jesper Kronborg tiltrådte i Københavns Lufthavn i januar 2016 – blot en måned senere end Kasper Hyllested – og var de første tre år ansat som Senior Public Affairs Manager, inden han i januar i år blev udnævnt til Head of Public Affairs.

”Jeg har været 3 ½ år i CPH og har i den periode været involveret i mange projekter og haft en bred kontaktflade i og uden for CPH. Jeg har sat meget stor pris på den gode dialog med alle samarbejdspartnere og håber, at der også blive muligheder for samarbejde og dialog fremover,” skriver Jesper Kronborg i sit LinkedIn-opslag.

Tidligere i sin karriere har Jesper Kronborg blandt andet været over seks år i Transportministeriet – først som fuldmægtig og dernæst som ministersekretær for tre transportministre på blot halvandet år – Magnus Heunicke, Pia Olsen Dyhr og Henrik Dam Kristensen.

Ny chef skal skabe flere vindere
Københavns Lufthavn er nu gået i gang med at rekruttere en ny Public Affairs-chef. Af stillingsopslaget fremgår det blandt andet, at jobbet ”består i at håndtere komplekse processer i et regulatorisk og teknisk miljø, hvor du skal tænke politisk. Samtidig skal du søge at skabe flere vindere i sager, hvor aktørerne har mange forskellige dagsordner”.

I det nye job som branchedirektør for SLD under Dansk Erhverv skal Jesper Kronborg repræsenterer 15 af de største danske vejgodstransportfirmaer, heriblandt to af Danmarks største i branchen – DSV og Frode Laursen.

 

Relaterede artikler:

Pressechef forlader Københavns Lufthavn

Erfaren kommunikationsrådgiver til CPH

Direktør forlader Københavns Lufthavn