Peter Goll (Foto: Ernst Tobisch/CPH)

Kommunikationsdirektør forlader CPH

Peter Goll har efter to år besluttet at stoppe som kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavn. Han vil i stedet være selvstændig konsulent igen.

Københavns Lufthavn mister sin kommunikationsdirektør, da Peter Goll har besluttet at stoppe efter blot to år i CPH.

”Mit job har forandret sig meget, siden jeg begyndte. Og på den baggrund har jeg besluttet, at det er tid til at give stafetten videre. Jeg vil gerne være konsulent igen og fokusere på de opgaver med udvikling m.m., som det giver mulighed for,” skriver Peter Goll i en opdatering på sin LinkedIn-profil.

Peter Goll drev gennem halvandet år, før han kom til lufthavnen i 2018, egen rådgivningsvirksomhed under navnet Goll Impact, og den virksomhed vil han nu genåbne.

”Jeg udfaser derfor mit arbejde i CPH over de kommende uger – og overlader roret til nye kræfter i den næste fase af lufthavnens arbejde,” skriver Peter Goll.

Har bidraget til grøn omstilling
Han hæfter sig i opdateringen ved, at han som kommunikationsdirektør især har været med til at bidrage især til den grønne transformation og det samfundsmæssige ansvar hos en af Danmarks største arbejdspladser.

”Vi har skabt bemærkelsesværdige resultater – ikke mindst når det kommer til at igangsætte en reel omstilling af dansk luftfart i en grøn retning; med klimastrategi og konkrete planer for klimafond og stort projekt om power-to-x. Vi har også kæmpet os gennem første fase af coronakrisen,” skriver Peter Goll blandt andet.

Ros fra topchefen
Københavns Lufthavns administrerende direktør Thomas Woldbye takker i en intern meddelelse til CPH’s medarbejdere Peter Goll for indsatsen som kommunikationsdirektør.

”Peter Goll har været med til at skabe flotte resultater for Københavns Lufthavne – ikke mindst ift. at bringe os længere frem i arbejdet med den nødvendige grønne omstilling af branchen. Også under coronakrisen har Peter vist retning, overblik og indsigt, som sammen med resten af organisationen har bidraget til at bringe os bedst muligt videre igennem første fase,” siger Thomas Woldby.

CPH’s pressechef Kenni Leth oplyser til CHECK-IN.dk, at CPH aktuelt overvejer, om stillingen som kommunikationsdirektør skal genbesættes, men at det umiddelbart er planen at finde en ny leder til afdelingen.

​I søgelyset i konkurrencesag
Peter Goll kom sidste år i offentlighedens søgelys i forbindelse med Falck Danmarks misbrug af sin dominerende stilling på det danske marked for ambulancetjenester over for den hollandske konkurrent Bios.

Peter Goll, der var ansat i Falck fra 2014 til 2017, var angiveligt en af de ledende kræfter bag den kampagne, som Falck iværksatte for at bringe Bios i miskredit, og hvor der blev taget meget utraditionelle og moralsk angribelige metoder i brug.

Peter Goll erkendte i februar sidste år, at han havde begået fejl i sin tid i Falck og beklagede sin andel i sagen. Samtidig bakkede Københavns Lufthavn op om kommunikationsdirektøren og fastslog, at man havde kendskab til Falck-sagen, da Peter Goll blev ansat.

“Sagen mellem Falck og konkurrencemyndighederne var kendt og har naturligvis også været det, da vi ansatte Peter Goll i CPH. Vi har taget Peter Golls forklaring om sagen og hans rolle i den til efterretning, og har tillid til den,” sagde Thomas Woldbye dengang til Berlingske.

Falck-Bios-sagen endte sidste år med, at Falck fik en bøde på 30 millioner kroner for at have brudt konkurrenceloven, ligesom Falck efter et forlig med Region Syddanmark og Bios måtte betale 152,5 millioner kroner i erstatning.

 

Relaterede artikler:

Københavns Lufthavn sætter et nyt lederteam

CPH: “Vi har tillid til forklaringen”

Ny kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavn