Peter Goll, kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavne A/S, (Foto;: CPH)

Ny kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavn

Efter ni måneder uden kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavn overtages rollen den 1. november af 43-årige Peter Goll.

Siden Københavns Lufthavn tidligere kommunikationsdirektør Henrik Peter Jørgensen forlod sin stilling ved udgangen af januar måned i år, har lufthavnen været på jagt efter at finde hans afløser.

Han er nu fundet, og det bliver den 43-årige Peter Goll, der i det seneste halvandet år har drevet sin egen rådgivningsvirksomhed under navnet Goll Impact. Virksomheden lukkes nu ned, og aktiviteterne fortsættes af kommunikations- og rådgivningsvirksomheden Radius, så der er rent bord, inden arbejdsdomicilen fremover hedder Lufthavnsboulevarden 6 i Kastrup.

Fra CV´et fremgår det i øvrigt, at Peter Goll tidligere har været nordisk partner og administrerende direktør i Geelmuyden Kiese samt direktør med ansvar for borgervendte ydelser i Falck. Derudover turde han være et kendt ansigt for seerne af det politiske magasin på DR2 “Jersild minus Spin”

Rådgivning af politikere er også en del af fortiden. Et år som pressesekretær i Socialistisk Folkeparti er det nemlig også blevet til, ligesom Peter Goll var særlig rådgiver for Morten Bødskov (S) i 14 af de 26 måneder, at den socialdemokratiske politiker var justitsminister fra 2011 til 2013.

Skal tydeliggøre samfundsmæssig rolle
Med ansættelsen af Peter Goll har Københavns Lufthavn haft et ønske om at styrke indsatsen for at varetage den særlige samfundsmæssige rolle, som lufthavnen har, og den nye kommunikationsdirektør træder derfor også direkte ind i lufthavnens ledergruppe.

“Københavns Lufthavn er ikke kun en vigtig forretning for ejerne – herunder den danske stat – det er også vores opgave at løfte en vigtig og bredere samfundsmæssige opgave. Vi skal bidrage til at skabe vækst, vi skal bidrage til at gøre luftfart grønnere, og vi skal være en god og ansvarlig arbejdsplads for vore mange medarbejdergrupper. Den opgave har vi altid haft fokus på, men det er også på det område, hvor vi kan gøre mere i de kommende år. Det er derfor også glædeligt, at vi i dag kan meddele, at Peter Goll har sagt ja til at påtage sig den opgave”, siger Thomas Woldbye, der er administrerende direktør i Københavns Lufthavne A/S.

Københavns Lufthavn fremhæver Peter Golls lange karriere med et bredt udsnit af kommunikationsfaglige, ledelses- og samfundsmæssige opgaver.

“For mig er det her en enestående chance for at arbejde sammen med nogle meget dygtige mennesker og nogle meget ansvarlige ejere om at gøre en velfungerende virksomhed endnu bedre til at varetage og kommunikere om sin samfundsmæssige rolle. Og det giver samtidig mulighed for at styrke arbejdet med det særlige ansvar som Københavns Lufthavn har for at inddrage sine interessenter i en tæt dialog om udviklingen af lufthavnen. Det er så spændende og vigtig en opgave, at jeg kun kunne sig ja tak, da jeg fik den tilbudt”, siger den kommende kommunikationsdirektør.

 

Relaterede artikler:

Direktør forlader Københavns Lufthavn

Erfaren kommunikationsrådgiver til CPH

Fagforeningsmand ny pressechef i CPH