Embraer ERJ-175 fra American Eagle. Foto: American Airlines

Krisen får amerikanske flyselskaber til at opgive

To amerikanske flyselskaber, der flyver regionale ruter for American Airlines og United Airlines, indstiller driften permanent i april som følge af coronakrisen.

Coronakrisen raser også i USA, og to regionale amerikanske flyselskaber har allerede taget konsekvensen af den store usikkerhed om luftfartens fremtid og har besluttet at indstille driften permanent. Det skriver webmediet FlightGlobal.

Det drejer sig om flyselskabet Compass Airlines, der under navnet American Eagle flyver regionale ruter for American Airlines, samt Trans States Airlines, der flyver regionale ruter for United Airlines under navnet United Express. Begge flyselskaber ejes af Trans States Holdings, som endvidere driver flyselskabet GoJet Airlines.

Trans States Airlines, som er hjemhørende i Missouri, lukker sin drift ned den 1. april, mens
Compass Airlines, som har sin største base i Los Angeles, lukker helt den 7. april.

Compass Airlines har flåde på 38 jetfly
“Efterspørgslen er faldet til et punkt, hvor American har taget beslutningen om at fjerne en stor del af American Eagle-flyvninger i Los Angeles fra den 7. april, hvilket effektivt vil eliminere al vores resterende flyvninger fra den ​​7. april,” skriver Compass Airlines’ administrerende direktør Rick Leach i en meddelelse til selskabets medarbejdere.

Compass Airlines har en flåde på 38 Embraer ERJ-175 jetfly, hvoraf omkring 20 er beskæftiget hos American Airlines, mens de resterende flyver regionale ruter for Delta Air Lines under navnet Delta Connections. Opgaverne for Delta var dog planlagt til at stoppe ved udgangen af marts.

”Vi kan simpelthen ikke holde en infrastruktur på plads uden garantier eller klarhed om yderligere flyvninger til at understøtte den,” skriver Compass Airlines-direktøren til medarbejderne.

Cirka 240 flyvninger om dagen for United
Trans States Airlines har en flåde på 42 Embraer ERJ-145 jetfly, som alle er beskæftiget hos United. Selskabet har hidtil fløjet omkring 240 flyvninger om dagen for United til cirka 70 forskellige destinationer i USA.

Det tredje datterselskab, GoJet Airlines, der har en flåde af Bombardier CRJ-700 og CRJ-900 og flyver for United Airlines, er tilsyneladende ikke berørt af lukningerne af de to søsterselskaber.

Amerikanske flyselskaber har anmodet mere end 50 milliarder dollar i statsstøtte for at hjælpe dem med at styre gennem den globale coronakrise.

 

Relaterede artikler:

Icelandair fortsætter flyvninger til USA

USA-forbud skaber kaos hos flyselskaberne

COVID-19: Norwegian skærer ned på USA-ruter