Afgangsinformationer fra Københavns Lufthavn til Midtjyllands Lufthavn.

KRP hedder stadig Karup Lufthavn

Selvom der er udviklet et nyt logo, og lufthavnen har udskiftet alle skilte, så betyder lufthavnskoden KRP stadig Karup Lufthavn og ikke Midtjyllands Lufthavn.

Søndag den 5. februar markerede H.K.H. Prins Joachim navneskiftet fra Karup Lufthavn til Midtjyllands Lufthavn ved et storstilet arrangement, hvor flere tusinde midt- og vestjyder var mødt op i lufthavnen for at overvære begivenheden.

Men de rejsende fra ind- og udland må stadig kigge langt efter Midtjyllands Lufthavn, når de kigger på afgangstavlerne i Københavns Lufthavn, eller hvis de benytter rejsesøgemaskiner eller rejsebureauer for at finde billetpriser og rejseforslag til den midtjyske lufthavn.

Der er nemlig kun foretaget en ændring af de rent visuelle ting omkring lufthavnen. Derimod er der endnu ikke nogen løsning på plads i forhold til at knytte det nye navn op til IATA´s lufthavnskode KRP, der benyttes som datagrundlag hos rejsebureauer, flyselskaber og lufthavne over hele verden. KRP betyder således stadig Karup Lufthavn og ikke Midtjyllands Lufthavn, og derfor vil navneskiftet ikke få den forventede effekt, før det også slår igennem hos IATA, der er den internationale luftfartsorganisation.

Eksempel på opslag i IATA-databasen:

CITY NAME 3-LETTER CITY CODE AIRPORT NAME 3-LETTER AIRPORT CODE
Karup KRP Karup KRP

Kilde: IATA

Kompliceret proces
Hos Karup Lufthavn erkender man, at der stadig er væsentlige udfordringer i forbindelse med navneskiftet.

“Vi arbejder med at ændre registreringen hos IATA. Det er lidt kompliceret at få ændret, og der er vi i fuld gang med,” forklarer lufthavnschef Frans-Bjørn Thygesen til CHECK-IN.dk.

Han fortæller, at lufthavnen ønsker at få lufthavnskoden KRP tilknyttet Midtjyllands Lufthavn som det officielle navn for lufthavnen. Byen, som lufthavnen betjener, skal stadig være Karup.

“Vi vil være kede af, at give slip på Karup-navnet, og med ni kommuner som ejere kan vi ikke finde et bynavn, der vil være mere dækkende,” lyder det fra lufthavnschefen.

Navneskiftet har i øvrigt været forholdsvis billigt for lufthavnen, og lufthavnschefen vurderer, at det højest har kostet et par hundrede tusinder kroner med ny hjemmeside og skiltning.

“Vi har ikke brugt flere penge på markedsføring end de tidligere år, så der er ikke sat ekstra penge af til navneskiftet, der er sket sammen med vores samarbejdspartnere, der har været meget imødekommende og lydhøre. Til gengæld har målinger vist, at hele processen omkring navneændringen har givet os omtale til en værdi af otte millioner kroner,” siger Frans-Bjørn Thygesen.

 

Relaterede artikler:

DAT øger med 25 procent i Midtjyllands Lufthavn

Midtjyllands Lufthavn bliver en realitet

Prins omdøber lufthavn

Her er de udvalgte Karup-navne

Karup Lufthavn skifter navn