Det Flyvende Teater optræder. (Foto: Det Flyvende Teater | PR)

Kulturen rykker ind i Billund Lufthavn

Det Flyvende Teater har etableret en base i Billund Lufthavn, da teatertruppen har overtaget et lokale i terminalen og fremover skal levere overraskende indslag til lufthavnens passagerer.

I fremtiden kan passagerer, der rejser til eller fra Billund Lufthavn komme ud for, at en scene fra et af Shakespeares teaterstykker pludseligt udspiller sig foran dem eller lytte til en arie fra en opera, når de venter på at få udleveret deres bagage i den vestdanske lufthavn.

Det skyldes, at Det Flyvende Teater etablerer en fast base i lufthavnen, hvorfra teatertruppen både vil arrangere ekstraordinære aktiviteter for de rejsende i sommerferien og andre travle perioder, men også vil stå bag månedlige begivenheder i BLL.

Det kan eksempelvis være forestillinger, foredrag, dans, workshops for unge passagerer eller en festival i af hangarerne, oplyses det. Teateret opstod kort før COVID-19-pandemien og har sidenhen arbejdet for at markere sig med kulturelle indslag i lufthavnen og det omkringliggende område.

Får eget lufthavnsteater
Ifølge Det Flyvende Teater er det en af truppens ambitioner, at den skal give de rejsende ”uforglemmelige” oplevelser, når de opholder sig i lufthavnen. Det bliver der bedre muligheder for fremover, da teateret har fået tildelt et lokale i passagerterminalen.

Det skal omdannes til en installation, hvor der både vil være en mini biograf og et studioteater, hvor der vil blive optrådt for lufthavnens passagerer men ligeledes kan arrangeres forestillinger, som borgere fra lokalområdet også får mulighed for at overvære.

Det Flyvende Teater er stiftet af Giuseppe L. Bonifati og Linda Sugataghy, og teateret har store forestillinger om, hvad der skal ske i fremtiden.

”Vi vil udvikle vores flyvende koncept på vingerne af fantasi og kreativitet med en ny synergi med andre regionale og nationale kulturelle attraktioner. Vi vil bidrage til at gøre BLL til et omdrejningspunkt. Ligeledes vil vi fortsætte med at skabe et kunstnerisk netværk med forskellige festivaler, byer og lande i hele verden.”

Teatertrup skal overraske passagerer
Fra lufthavnens side venter man sig gode ting af, at teatertruppen fremover vil være til stede i terminalen. Det fortæller Jesper Klausholm, der er direktør for ruteudvikling, kommunikation og marketing i Billund Lufthavn.

“Det Flyvende Teater etablerer sig fast i Billund Lufthavn, hvor de skal bidrage med underholdende – og overraskende – indslag over for gæsterne i Billund Lufthavn. Vi vil gerne levere passageroplevelser i verdensklasse, og vi forventer, at Det Flyvende Teater vil bringe et smil frem hos vores gæster, når de overrasker med musik, sang eller tankevækkende teater.”

Det oplyses desuden, at projektet er kommet i stand som et samarbejde mellem Billund Lufthavn, Den Jyske Kunstfond samt flere andre fonde.


Relaterede artikler:

Tæt på største år i Billund Lufthavn nogensinde

Tilbageblik på et historisk år i Billund Lufthavn

Wizz Air skærer massivt ned i Billund