Norwegian Boeing 737-800 (Foto: Norwegian)

Kunder sikret under Norwegian-rekonstruktion

Ifølge den advokat, der står i spidsen for Norwegians rekonstruktionsproces i Norge, risikerer kunder ikke at miste penge ved at købe flybilletter, mens processen foregår.

Mens Norwegian torsdag fik aktionærernes opbakning til en ny aktieemission på op til fire milliarder norske kroner, fortsætter rekonstruktionsprocessen for det norske flyselskab i både Irland og Norge.

Flyselskabets kunder er i løbet af den proces sikret og risikerer derfor ikke at miste penge, hvis de køber flybilletter. Det skriver Norwegian i en pressemeddelelse, hvor den eksterne advokat, som er udpeget til at stå i spidsen for rekonstruktionsprocessen i Norge, udtaler sig.

Norwegian søgte om rekonstruktion i Norge den 8. december for det norske moderselskab, og advokat Håvard Wiker fra advokatfirmaet Ro Sommernes blev udnævnt til at lede processen. Derudover er der også nedsat et rekonstruktionsudvalg – et kreditorudvalg – som består af fire uafhængige medlemmer.

Varetager kreditorer og leverandørers interesser
”Min og rekonstruktionsudvalgets rolle er at varetage kreditorernes og leverandørernes interesser og overvåge, hvad virksomheden foretager sig i den periode, det er under rekonstruktion,” siger advokat Håvard Wiker.

”Norwegian drives videre som normalt i denne periode, og flyene afgår. Virksomhedens leverandører betales for leverancer i rekonstruktionsperioden, og det samme gælder for kunderefusioner i henhold til gældende regler,” understreger Håvard Wiker.

Norwegian søgte om rekonstruktion for moderselskabet i Norge dagen efter, at en lignende proces – den såkaldte Examinership-proces – blev indledt i Irland for de irske datterselskaber Norwegian Air International og Arctic Aviations Assets samt tre tilhørende datterselskaber af sidstnævnte.

Tæt samarbejde mellem advokater i Norge og Irland
Ifølge Håvard Wiker vil der været et tæt samarbejde mellem advokaterne for processerne i de to lande.

”Vores hovedfokus i Norge er moderselskabet Norwegian Air Shuttle ASA, men dels fordi der er garantier fra moderen til de irske helejede datterselskaber, vil vi således også følge processen i Irland nøje,” siger Håvard Wiker.

Ingen skarp deadline i Norge
Mens den irske Examinership-proces skal være afsluttet inden for maksimalt 150 dage, er der i Norge ikke en lige så skarp deadline for at afslutte processen.

”Så længe vi mener, at der er fremskridt i processen, vil selskabet få den nødvendige tid, men det er naturligt, at den norske og irske proces stadig ses i sammenhæng, og det er i alles interesse at nå i mål inden for en rimelig tid,” siger Håvard Wiker.

Den næste vigtige milepæl i processen vil være, når Norwegian om et par uger præsenterer sin nye forretningsplan og løsningsforslag, som også vil omfatte rekonstruktørens vurdering af planerne i form af en rapport fra Håvard Wiker.

Forretningsplanen vil blive præsenteret for retten og sendt til kreditorerne til afstemning. Når kreditorerne har afgivet deres stemmer, skal resultatet forelægges for retten, som derefter stadfæster planen, hvis der er grundlag for det.

 

Relaterede artikler:

Norwegian klar til ny stor aktieemission

Norwegian er fredet frem til den 26. februar

Norwegian søger konkursbeskyttelse i Irland