(Foto: Norwegian | PR)

Laveste antal Norwegian-passagerer siden maj 2020

I januar var der blot 74.224 passagerer ombord på de gennemsnitligt otte fly, som Norwegian havde i luften. Samtidig faldt enhedsindtægterne med ni procent.

De nuværende rejserestriktioner i Skandinavien, og i mange andre lande, har ramt flyselskaberne hårdt.

Det er Norwegians trafiktal fra januar et godt eksempel på. Det norske lavprisflyselskab havde kun 74.224 passagerer ombord i flyene, og det var 96 procent færre end samme måned året før, hvor næsten to millioner passagerer rejste med Norwegian.

I øjeblikket beskæftiger Norwegian i gennemsnit otte fly, og det er god plads ombord. Det var således kun 35,9 procent af den udbudte kapacitet, der blev solgt, hvilket var 45 procentpoint under belægningen på 80,9 procent i januar sidste år.

“Pandemien påvirker fortsat vores drift negativt i januar. Smittesituationen og rejserestriktioner gør, at færre kan eller vil rejse nu, men vi håber og tror, at det vil forandre sig hen mod sommeren. Vi gør alt, vi kan, for at Norwegian kommer styrket og mere konkurrencedygtigt ud af reorganiseringen, som selskabet befinder sig i, og vi ser frem til at byde flere kunder velkommen ombord i tiden fremover,” siger koncernchef i Norwegian, Jacob Schram.

Laveste siden maj 2020
Kigger man på de foregående måneder under coronapandemien, skal man helt tilbage til maj 2020 for at finde et passagertal, der var lavere. Dengang var der 73.401 rejsende, hvilket var 823 færre end i dette års januar. 

April 2020 har været den hidtil svageste måned under coronakrisen. Her var der blot 41.311 passagerer, der benyttede de rødnæsede Boeing 737-fly.

Pres på billetpriserne
Der er ikke alene passagertallet, der går tilbage. Således er Norwegian også blevet presset på billetpriserne, idet enhedsindtægterne faldt med ni procent.

Det er formentlig den hårde konkurrence med Wizz Air på det norske indenrigsmarked, der har sendt enhedsindtægterne ned til 0,29 norske kroner per udbudt passagersædekilometer.

Det meste af efteråret var Norwegians enhedsindtægter op til 25 procent højere end samme  periode året før, så Wizz Air’s entré begynder tilsyneladende at sætte sine spor.

 

Relaterede artikler:

Fra 100.000 til under 20.000 passagerer om dagen

Stadig svage trafiktal hos Norwegian

10.305 passagerer om dagen hos Norwegian