Jørgen O. M. Laursen, nyt bestyrelsesmedlem i Aarhus Airport. (Foto: Aarhus Airport | PR)

Lokal erhvervsprofil i bestyrelsen for Aarhus Airport

Jørgen O.M. Laursen, der har erfaring fra store internationale virksomheder som Velux og Terma, er trådt ind i bestyrelsen for Aarhus Airport. Her vil han arbejde for, at flere benytter ruterne.

Aarhus Airport har foretaget en udskiftning i bestyrelsen. Ind kommer den 51-årige erhvervsprofil Jørgen O.M. Laursen, mens Bente H. Steffensen, der er tidligere direktør i Erhverv Aarhus, træder ud efter fire år i bestyrelsen.

Jørgen O.M. Laursen er indvalgt i bestyrelsen den 1. juni på et mandat fra Norddjurs og Syddjurs Kommuner, der samlet ejer 10 procent af lufthavnen. Han har en erfaring fra Velux-koncernen gennem næsten 25 år og har siden slutningen af 2016 været ansat som direktør hos Terma Aerostructures Manufacturing i Grenå.

Bestyrelsesformand Lars Dige Knudsen udtrækker glæde ved at have fået Jørgen O.M. Laursen med ombord.

”Aarhus Airport har en vigtig opgave i at understøtte den økonomiske udvikling og de internationale virksomheders vækst i Østjylland. Med en erhvervstung kapacitet som Jørgen O. M. Laursen om bord knytter vi det internationalt orienterede erhvervslandskab på Djursland endnu tættere til lufthavnen. Med sit globale udsyn skal han bidrage til at eksekvere vores vækstmål med afsæt i et internationalt og lokalt mindset, og vi glæder os til et stærkt samarbejde med Jørgen.”

Vil arbejde for øget benyttelse af lufthavnens ruter
Aarhus Airport har et ambitiøst mål om at tredoble passagertallet til 1,5 millioner passagerer i 2029 og at vende de senere års store underskud til et overskud i 2026, og den ambition bakker det nye bestyrelsesmedlem op omkring.

”Lufthavnen er et stykke topmoderne og nyistandsat infrastruktur, der er et helt særligt aktiv blandt mange gode rammevilkår i Aarhus, Norddjurs og Syddjurs kommuner. Lufthavnen understøtter tiltrækningen af international arbejdskraft, styrker virksomhedernes tilgængelighed og øger bosættelsesattraktiviteten. Jeg vil arbejde for, at virksomhederne i endnu højere grad benytter de allerede etablerede ruter, og de erhvervsrelaterede ruter lufthavnen har i støbeskeen,” siger det nyvalgte bestyrelsesmedlem.

Efter den seneste ændring består bestyrelsen herefter af Lars Dige Knudsen (formand), Peter V. Ekstrøm (næstformand). Poul Dalsgaard Nielsen , Jens Blomgren-Hansen samt Jørgen O.M. Laursen. Derudover er der tre medarbejdervalgte repræsentanter i bestyrelsen.

 

Relaterede artikler:

Bestyrelsesformand ærgerlig over direktørskifte

Aarhus Airport skifter bestyrelsesformand

Ny bestyrelsesformand med skyhøje ambitioner