London City Airport. Arkivfoto.

London City Airport vil satse mere på fritidstrafik

Den centrale lufthavn i London har fremlagt planer om at udvide kontakten til ferierejsende for at reducere lufthavnens image som ren business-lufthavn.

I et interview med The Times siger lufthavnens nye administrerende direktør Robert Sinclair, at skiftet til mere leasure trafik i lufthavnen kommer som led i den femårige moderniseringsplan til £400 millioner af lufthavnen i the Docklands.

London City Airport, som havde 4,5 millioner passagerer sidste år håber at kunne tiltrække flyselskaber, der har interesse i at drive ferietrafik på ruter til for eksempel europæiske storbyer og udvide passagertrafikken med to millioner til byer som København, Stockholm, Oslo, München, Madrid og Paris.

Også feeder trafik
Ud over forøget leisure trafik håber Robert Sinclair at kunne etablere feeder-ruter til internationale trafikknudepunkter på kontinentet, som for eksempel Schiphol i Amsterdam, med passagerer, der skal på interkontinentale ruter, skriver travel weekly.

“Vi ser gerne, at London tager City Airport til sig som sin nærmeste lufthavn, der kan benyttes af alle typer rejsende”, siger han.

Sidste sommer overhalede antallet af leisure rejsende for første gang antallet af forretningsrejsende, men Robert Sinclair mener ikke, der er udsigt til, at London City vil mioste sin position som landets procentvist største forretningslufthavn.

Mulighed for togforbindelse
“Det vil bestemt fortsat være vores position, men jeg tror på – og vores flyselskaber tror på – at vi kan forøge vores leisure marked side om side med forretningsmarkedet i en længere periode”.

Lufthavnen kan ikke benyttes af større fly, som for eksempel fly fra Ryanair og easyJet, men vil arbejde sammen med nuværende flyselskaber om at udvikle trafikken. Det gælder blandt andre BA Cityflyer, KLM, Lufthansa, Swiss og TAP Portugal.

I mellemtiden vil London City Airport få gennemført en undersøgelse for at se, om der er realistisk mulighed for at få etableret en togforbindelse med den nye Crossrail til lufthavnen. Undersøgelsen, der kan resultere i en station til £50 millioner, vil tage op imod to år.

 

Relaterede artikler:

Bombe lukker London City Airport hele dagen

SWISS klar med Bombardier C-serie til London City

Ny rute til London City fra nordisk hovedstad