London-lufthavn får ny terminal

London Stansted skal udvides med en helt ny terminal, så lufthavnen kan håndtere op mod 35 mio. passagerer.

I de kommende år skal London Stansted-lufthavnen udvides til at kunne håndtere næsten 50 procent flere end i dag. I dag går 24 mio. passagerer igennem lufthavnen nordøst for London. Om seks år skal der gerne være plads til at 35 mio. passagerer om året kan gå gennem lufthavnen.

Derfor har lufthavnen planer om at opføre en ny ankomstterminal på 34.000 kvadratmeter til en pris på 1,14 mia. kroner.

Udnytte banekapacitet
London Stansted er i dag den travleste britiske lufthavn med kun én terminal. Op til 5.000 passagerer i timen går gennem lufthavnens døre i spidsbelastningsperioder.

Lufthavnen har også kun én landingsbane. Her er der i mange timer af døgnet plads til flere starter og landinger. London Stansted er således ikke lige så presset på kapaciteten som især London Hearthrow og også London Gatwick.

Derfor vil ejerne af London Stansted gerne kunne udnytte den ledige banekapacitet bedre. Det kræver en ny terminal, da det er svært at få særligt mange flere passagerer igennem den nuværende ene terminal i London Stansted. Dermed kan London Stansted tilbyde flyselskaberne noget af den ledige London-kapacitet, som både britiske, europæiske og oversøiske flyselskaber higer efter.

Stå færdig i 2022
Den nye terminal bliver i tre niveauer, og vil blive opført inden for lufthavnens eksisterende område ved siden af den nuværende terminal og Radisson Blu Hotel. Terminalen skal give plads til en større immigrationskontrol, en større bagageudlevering og nye butikker samt passagerarealer.

Den nuværende terminal skal bygges om og i fremtiden kun bruges til afgående passagerer. I terminalen bliver der mere plads til check-in skranker, sikkerhedskontrol og til de afrejsende passagerer.

Hvis London Stansted får de nødvendige myndighedsgodkendelser, så forventer lufthavnen, at den nye terminal vil stå færdig i 2022.

London Stansted er Storbritanniens fjerdestørste lufthavn med 18 flyselskaber og ruter til mere end 180 destinationer. Lufthavnen har lov til at håndtere op til 35 mio. passagerer, og det er derfor det lufthavnen med den nye terminal skal kunne håndtere. Men hvis landingsbanens kapacitet udnyttes maksimalt, vil lufthavnen kunne håndtere 43 mio. passagerer.

 

 

Relaterede artikler:

British Airways åbner i London-Stansted