'Lovehansa' - en Airbus A320neo - vil i de næste seks måneder flyve for Lufthansa i Europa. Foto: Lufthansa

Lovehansas premiereflyvning gik til Billund

I anledning af juni som ’Pride’-måned har Lufthansa malet en af sine Airbus A320 om. Flyet er omdøbt til ’Lovehansa’ og havde 10. juni første flyvning i de nye farver til Billund Lufthavn.

Juni er i mange lande ’Pride’-måned og markerer for alvor begyndelsen på Pride-sæsonen hen over sommeren. Lufthansa har af denne årsag i år valgt at sætte et særligt fokus på dette.

Det tyske flyselskab vil i løbet af de næste seks måneder operere med et fly, der er blevet omdøbt til ’Lovehansa’. Flyet er en knap to år gammel Airbus A320neo (registrering D-AINY), og det vil blive brugt til mange forskellige destinationer i Europa.

De velkendte bogstaver ’Luft’ på siden af Lufthansas fly er blevet erstattet med ’Love’ skrevet i regnbuefarver. Navnet ’Lovehansa’ vil dermed i det næste halvår år være synligt på pågældende Airbus-fly.

Premiereflyvningen med ’Lovehansa’ blev foretaget fredag 10. juni fra Frankfurt Lufthavn. Flyet lettede med en times forsinkelse cirka klokken 22.30 på rute LH842, og en times tid senere landede det i Billund Lufthavn.

Dermed var den vestdanske destination den første til at opleve det specialmalede fly, der i de næste måneder vil flyve på talrige Lufthansa-ruter rundt om i Europa.

Lufthansa står for åbenhed og tolerance
Ved indgangen til ’Lovehansa’ kan passagererne se et lille regnbuemærkat, ligesom der på de såkaldte winglets på flyets vingespidser er hjerter i regnbuefarver. Inde i selve flyet er samtlige nakkestøtter på sæderne blevet udstyret med regnbuefarverne rød, orange, gul, grøn, blå og lilla.

‘Lovehansa’-flyet udstyret med regnbuefarver i kabinen. Foto: Lufthansa

Lufthansa beskriver sig selv som et flyselskab, der står for åbenhed, tolerance og mangfoldighed. Selskabet ønsker med ’Lovehansa’ at sende et klart signal og gøre denne del af virksomhedskulturen tydeligt for omverdenen i det næste halve år.

Det vides ikke, hvorvidt ’Lovehansa’ kommer tilbage til en dansk destination. Siden premiereflyvningen har flyet blandt andet været forbi Olbia, Lissabon, Amsterdam, Salzburg og Vilnius.

I dansk kontekst fejres og hyldes mangfoldigheden ved den årlige Copenhagen Pride, der i år løber af stablen fra 13. til 21. august.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa tvinges også til aflysninger

Lufthansa åbner rute fra Billund til München

Billund atter forbundet med München