Fly fra British Airways og Ryanair i London Stansted Airport. (Foto: TravelUpdate)

Luftbro fra Storbritannien til Portugal

Flere flyselskaber opjusterer antallet af flyvninger fra Storbritannien til Portugal, efter det sydeuropæiske land fra 17. maj kommer på briternes liste over ”grønne lande”.

Den britiske regering åbner så småt op for, at briterne igen kan foretage internationale rejser.

Fra 17. maj kommer 12 lande på den ”grønne liste”, der er lande, som det igen bliver tilladt at rejse til. Og uden at der venter karantæne ved hjemkomst.

Udmeldingen fra den britiske regering har fået flere flyselskaber til at sætte flere fly ind fra engelske lufthavne til Portugal. Ryanair har annonceret, at det har indsat 175.000 ekstra sæder fra 17. maj, og der er afgange fra en række lufthavne.

Fra London Stansted bliver der i alt 17 ugentlige flyvninger til Faro samt 14 ugentlige til henholdsvis Lissabon og Porto. Fra Manchester bliver der 14, fire og tre ugentlige flyvninger til henholdsvis Faro, Lissabon og Porto. Herudover bliver der tre ugentlige afgange til Faro fra både Birmingham, Leeds, Bournemouth, Bristol, East Midlands samt Liverpool.

”Med karantænefrie rejser, der nu er tilladt til steder som Faro, Lissabon og Porto, er endnu flere flyvninger blevet føjet til vores britiske tidtabel for at imødekomme efterspørgslen fra vores kunder,” siger Dara Brady, marketingdirektør i Ryanair.

British Airways åbner flere Faro-ruter
Også British Airways tager del i den kommende luftbro til Portugal, efter udmeldingen om at landet kommer på den grønne liste.

I maj og juni har det britiske flyselskab tilføjet ekstra ruter til Faro fra tre forskellige lufthavne. Fra Edinburgh bliver der i perioden fra 29. maj til 20. juni to ugentlige afgange med Embraer E190, og i samme periode flyves der to ugentlige fra Manchester med Airbus A320. Fra 29. maj til 19. juni bliver der én ugentlig afgang fra Newcastle til Faro med A320.

Interessen for at rejse til Portugal har også været tydelig hos rejsesøgemaskinen Skyscanner. Ifølge det engelske medie Daily Mail er antallet af reservationer til Portugal steget med 660 procent per dag på en uges tid.

Flyselskaberne har med al tydelighed øje på, hvilke lande og destinationer der løbende kommer på grønne lister i Europa under coronapandemien. Senest har KLM og de amerikanske flyselskaber Delta Air Lines og United Airlines annonceret ruter til kroatiske Dubrovnik ud til Adriaterhavet.

 

Relaterede artikler:

Mange flyselskaber har Dubrovnik i kikkerten

BA-topchef: Vaccinerede bør kunne rejse frit

Indsætter 300 ekstra fly til Mallorca i påsken