Mange flyselskaber har Dubrovnik i kikkerten

Flyselskaber fra både Europa og Nordamerika har stigende interesse i den kroatiske by Dubrovnik, der har åbent for COVID-19-vaccinerede eller testede rejsende.

Kroatiske Dubrovnik med smuk placering ud til Adriaterhavet er efterhånden et populært rejsemål.

Flere flyselskaber er begyndt at lancere ruter til den kroatiske destination, der er en historisk og naturskøn by. Senest er det blevet annonceret, at KLM åbner en rute fra Amsterdam Schiphol til Dubrovnik fra 26. juni 2021, og der vil være daglige afgange.

Dubrovnik Airport glæder sig over det kommende besøg fra KLM, der senest betjente den kroatiske lufthavn i oktober 1988 med en Boeing 747. Nu vender det hollandske flyselskab altså tilbage efter 33 år.

To amerikanske flyselskaber til Dubrovnik
Det er imidlertid ikke kun europæiske flyselskaber, der har kikkerten rettet mod Dubrovnik. Også amerikanske flyselskaber vender nu snuden mod Kroatien.

Således åbner Delta Air Lines en sæsonrute fra New York-JFK til Dubrovnik med første flyvning 2. juli 2021. Det skriver Business Insider. Der bliver fire ugentlige afgange, og det er Deltas eneste rute til Kroatien. Landet har åbent for vaccinerede amerikanere, mens øvrige kan komme ind ved at fremvise en negativ coronatest.

Et andet amerikansk flyselskab – United Airlines – er også klar til at sende passagerer til Kroatien den kommende sommer. Selskabet åbner 8. juli en rute fra New York-Newark til Dubrovnik med tre ugentlige afgange. Både Delta Air Lines og United Airlines vil benytte Boeing 767-300ER på ruterne.

CPH-ruter til kroatisk feriemål
Det nystartede virtuelle flyselskab Pragusa.one planlægger også en forbindelse fra New York-Newark til Dubrovnik. Premiereflyvning er planlagt til 21. juni med Airbus A330-300, og der vil være tre ugentlige afgange frem til slutningen af oktober i år.

Ifølge Pragusa.one vil der samlet blive udbudt 15.700 sæder på ruten, og billetsalget skal allerede åbne 24. maj. Mange tvivler på, at projektet bliver en realitet, da planerne virker meget luftige. Navnet på flyselskabet kommer af en sammentrækning af ordene Prag og Ragusa (det historiske navn for Dubrovnik, red.).

Fra Danmark vil der også blive en række ugentlige flyvninger til Dubrovnik i den kommende sommer. I løbet af juli vil SAS betjene den kroatiske destination fire gange om ugen fra Københavns Lufthavn, mens Norwegian planlægger to ugentlige afgange fra samme lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Mystisk virtuelt flyselskab klar til at sælge billetter

Vil oprette kroatisk-tjekkisk langdistanceflyselskab

United med ny Chicago-rute fra nordisk hovedstad