Eva Beate Lande, ny fragtchef hos Avinor. (Foto: Avinor | PR)

Luftfragt skal hjælpe interkontinentale ruter til Oslo

Avinor intensiverer ruteudviklingsindsatsen, så det bliver muligt at tiltrække flere lange passagerruter, hvor flyenes lastrum skal være fyldt med fragt fra især fiskeeksportsektoren.

Det er velkendt, at det er betydelige mængder luftfragt, der transporteres i lastrummene i de store langdistancefly på passagerruterne, også kaldet “belly cargo”.

Mange lufthavne har fået øjnene op for, at et attraktivt marked for belly cargo kan bidrage til at tiltrække nye interkontinentale passagerruter, og nu vil Oslo Lufthavn i højere grad end tidligere fokusere på denne udvikling.

Derfor har Avinor, der driver Oslo Lufthavn, per 1. oktober ansat Eva Beate Lande som ny fragtchef, mens den nuværende fragtchef Martin Langaas fremover skal være leder for ruteudvikling, hvorfor der vil være to personer til at arbejde med ruteudvikling og fragt.

Den nye fragtchef kommer fra en stilling som Business Development Manager i World Courier, og i afdelingen for trafikudvikling kommer hun til at indgå i et team på fire personer, der varetager operation og udvikling af fragt i Avinor.

Op imod en tredjedel af indtægter fra luftfragt
Ifølge Avinor kan indtægterne fra luftfragt på langdistanceruterne fra Oslo udgøre over 30 procent af det samlede indtægtsgrundlag, og derfor er det afgørende for Norge som attraktiv destination, at de lange passagerruter kan kombineres med fragt.

“Det er et vigtigt område for udviklingen af Avinor som selskab og vores position som en ledende aktør inden for værdikæden for luftfragt, men også som et led i øget tilgængelighed og attraktivitet for Norge som land. Vi ser frem til at få Eva om bord for at drive denne satsning fremover,” siger Gaute Skallerud Riise, direktør for trafikudvikling hos Avinor.

Det er særligt inden for fiskeeksport, at Oslo Lufthavn håber at kunne gøre en forskel. Sammen med andre aktører i branchen har man et langsigtet mål om at blive et nordisk knudepunkt for den type luftfragt. I juni åbnede Oslo Seafood & Cargo Center (OSCC) et nyt kølelager i den norske hovedstadslufthavn, og i dette efterår åbnes World Seafood Center som en del af Oslo Airport City. 

 

Relaterede artikler:

Boeing 757 skal flyve fisk fra Færøerne

Virgin Atlantic med Dreamliner til Norge

Qatar Airways skal fragte norske fisk med passagerfly