Lufthansas personale i de traditionelle bayerske folkedragter. De tre i midten er fra venstre: Benedikt Schneider, chef for kabinepersonalet i Frankfurt og München, Heiko Reitz, kommerciel chef hos Lufthansa Airlines, samt Jost Lammers, administrerende direktør i München Lufthavn. Foto: Lufthansa

Lufthansa er i gang med oktoberfesten

Oktoberfesten er atter blevet skudt i gang af Lufthansa, der i den kommende tid vil gennemføre en række flyvninger indenrigs og udenrigs med personale klædt i bayerske folkedragter.

Den blev afholdt for første gang i 1810 og regnes som verdens største folkefest. Og nu er den 189. udgave af oktoberfesten i München atter i gang med stor festivitas.

For 17. gang tager Lufthansa del i festlighederne ved at gennemføre et antal flyvninger til destinationer i ind- og udland. Første flyvning fandt sted fredag 15. september – én dag før den officielle begyndelse på oktoberfesten – og således var det såkaldte Trachtencrew atter i aktion.

Den første flyvning i forbindelse med oktoberfesten gik fra München til Mexico City, og 24. september gennemføres den traditionelle ”Dirndl Flight” til Washington D.C. I stedet for den klassiske Lufthansa-uniform bærer de kvindelige kabineansatte såkaldte dirndls, mens de mandlige kabineansatte er iført lederhosen.

Foruden de kabineansatte på flyvninger fra München til destinationer i ind- og udland vil også Lufthansas jordpersonale i Terminal 2 bærer dirndls og lederhosen.

Bayerske specialiteter på fly og i lounger
Den berømte Lufthansa-dirndl er igen designet af Angermaier, der er kostumedesign-specialister fra München. Alt er fremstillet bæredygtigt, og materialet er blevet produceret i Europa og inkluderer stof vævet udelukkende i Østrig.

Som en del af oktoberfesten vil Lufthansa også servere bayerske specialiteter på First Class og Business Class indtil slutningen af september. I terminal-loungerne vil der ligeledes blive serveret traditionelle bayerske delikatesser.

Lufthansa har ikke oplyst, hvilke bayerske specialiteter der vil blive serveret. Men et kig på, hvad der blev serveret i 2022, viser, at passagererne fik brændte mandler, Oktoberfest-chokolader og honningkagehjerter. Og i terminal-loungerne serverede Lufthansa blandt andet Leberkäs, kringler og Weißwürst-pølser.

Seks millioner besøgende i 2019
Oktoberfesten i München var aflyst i 2020 og 2021 på grund af coronapandemien, og dermed gik byen glip af en milliardomsætning fra normalt flere millioner besøgende. Bystyret i München, der arrangerer oktoberfesten, har skønnet, at der i 2019 var i alt 6,3 millioner besøgende, hvoraf 80 procent var fra München, Bayern og resten af Tyskland. I 2022 var antallet af deltagere på 5,7 millioner.

I 2019 var de tre største lande med flest besøgende til oktoberfesten Italien, USA og Østrig. Ingen skandinaviske lande var med på top-10-listen over flest udenlandske besøgende.

Årets oktoberfest løber fra 16. september til 3. oktober. Hvis man undrer sig over, at det hedder oktoberfest, når størstedelen af festlighederne foregår i september, skyldes det, at festen for mange år siden blev rykket til september for at udnytte delstaten Bayerns ofte milde klima i denne måned.

Besøger dansk lufthavn (opdateret 19. september klokken 13.05)
Bettina Rittberger fra Lufthansas presseafdeling oplyste i første omgang til Check-in.dk, at Lufthansa under oktoberfesten ville have en flyvning 25. september fra München Lufthavn til Billund Lufthavn med personale i de bayerske folkedragter.

Samme presseafdeling oplyser dog tidligt tirsdag eftermiddag, at flyselskabets Trachtencrew alligevel ikke kommer til Billund i forbindelse med oktoberfesten. Lufthansa beklager forvirringen.

 

Relaterede artikler:

Lufthansas Airbus A380 fra München i juni

Billund atter forbundet med München

Oktoberfest-tilbud fra Lufthansa