Airbus A321F fra Lufthansa Cargo. (Foto: Lufthansa Cargo)

Lufthansa etablerer fragtoperationer fra München

I begyndelsen af juli påbegynder Lufthansa Cargo sin første egentlige fragtrute fra München. Der flyves med Airbus A321F, der også benyttes på flyvningerne til flere nordiske destinationer.

Lufthansa Cargo udvider senere på sommeren sine aktiviteter fra dets hub i München Lufthavn.

Således har det tyske fragtflyselskab besluttet at åbne en rute fra den sydlige by München til Istanbul. Ruten åbner 6. juli 2024, og det bliver første gang, at selskabet flyver fra München med fragtfly. Ruten vil dermed supplere den fragtkapacitet, der i forvejen er i lastrummet på de almindelige passagerfly.

Der bliver to ugentlige afgange fra München til Istanbul – henholdsvis på lørdage og søndage. Flyvningerne vil blive gennemført med Airbus A321F, som Lufthansa Cargo har fire fly af.

Bliver stadig vigtigere som hub-lufthavn
Ashwin Bhat, administrerende direktør for Lufthansa Cargo, fortæller, at den nye fragtrute vil gøre selskabets globale netværk endnu mere attraktivt.

”Med lanceringen af ​​vores fragtaktiviteter ud af München lægger vi grundlaget for at tilpasse vores netværk endnu tættere til vores kunders behov i fremtiden og fortsætte med at styre det fleksibelt,” siger han.

Også Jost Lammers, administrerende direktør i München Lufthavn, er glad for den nye rute, som ifølge ham er godt nyt for den bayerske eksportindustri og for lufthavnen.

”Vækstrater over gennemsnittet i indeværende år har allerede vist, at München Lufthavn også bliver stadig vigtigere som en hub-lufthavn for fragt. München Lufthavns attraktivitet som fragtsted vil nu få et yderligere løft gennem Lufthansa Cargos engagement,” siger han.

Stigende fokus på nordisk marked
Lufthansa Cargo har et samlet areal på 38.000 kvadratmeter i München Lufthavn. Fragt herfra er hidtil blevet sendt rundt i verden via kapaciteten i lastrummene på de almindelige passagerfly fra Lufthansa-koncernens selskaber – herunder blandt andet Lufthansa, Brussels Airlines og Austrian Airlines.

De egentlige fragtfly under Lufthansa Cargo består af i alt 17 Boeing 777F samt de fire Airbus A321F. Sidstnævnte flytype bliver blandt andet benyttet på det nordiske marked, hvor selskabet satte ekstra ind i løbet af 2023.

Lufthansa Cargo opererer således nu til både København, Stockholm-Arlanda, Helsinki og Stavanger. Ruten til den danske hovedstadslufthavn betjenes to gange om ugen.

De nordiske lande ligger godt placeret mellem Europa og Nordamerika, og det gør dem spændende i forhold til international fragt, har Lufthansa tidligere oplyst. Det primære fokus i Norden er teknologisk udstyr, farmaceutiske produkter, maskiner og fisk.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa Cargo med fire nordiske destinationer

Første Lufthansa-fragtrute mellem Belgien og USA

Lufthansa åbner ny fragtrute til København